- Home
- Cultură-Media
- (17.09.2016, 10:00)
- Alexandru Banu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIRALUL LUI BANU: Vrei să faci muzică? Omul pe care Bregovic a vrut să-l ia cu el în lume - VIDEO
În 15 ani a produs sute de trupe si l-a “rezolvat” pe Bregovic in studioul de la Bucuresti. Lumea vine să-si facă muzica la el pentru ca e tobă, omul! Uite ce secrete mişto are activitatea de producţie muzicală. Şi mai afli şi cum poţi să-ţi faci trupă la el şi cum sună o voce brută versus una procesată.
Urmărește
2925 afișări
VIRALUL LUI BANU: Vrei să faci muzică? Îţi dăm românul pe care Bregovic a vrut să-l fure (Imagine: AFP / Mediafax Foto)
Omu’ cu studiou’ ne-a zis clar: jobul de producător nu înseamnă un drum predefinit de la A la B, e unul cu multe viraje. Şi asta depinde de ce ai în cap să faci, cât ştii să faci, unde ş icât intervine el. Adia Marius. Nu e doar tras în calculator, mixaj, nu e doar egalizare sau masterizare. E un lanţ de procedee şi proceduri creative care fac un produs să sune. Sfatul lui? Să sune într-adevăr într-un fel, dar nu ca “aia” sau precum “ceilalţi”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Costache, Marius Costache. Am tot auzit de Costache ăsta. La 32 de ani ai lui l-am şi întâlnit şi l-am pus să spună tot ce ştie. Auzisem de el de la prieteni din rock. Prieteni care cântă şi scot albume. Asta face şi Costache. Are trupa lui ENVIRONMENTS (muzica pe care şi-o doreşte cel mai mult) şi scoate albume pentru cele mai mişto trupe underground (zic eu). Ba produce chiar şi Alexandrina şi multe band-uri şi brand-uri din alte ţări. Lake Of Tears vă spune probabil ceva şi e confirmarea comercială că omul e foarte bun.
A început în 2000 să lucreze la muzica lui electronică, apoi de prin 2003 a băgat de toate, de la metal la jazz şi la “orice iese din nişte difuzoare”. A produs câteva sute de trupe. Din România putem să amintim cam tot ce ne place, adică EMIL, Coma, H8, Alexandrina şi mulţi alţii care ne-ar luatimp mult de înşirat aici. De afară a ajuns la el până şi Mick Harvey de la Nick Cave And The Bad Seeds. Atât de tare e omul care a primit cel mai mişto compliment de mai multe ori de la oamenii pe care i-a ajutat să-şi facă muzică: “nu avem nici o modificare de facut”. Marius ne-a învăţat că nu există “nu sună bine”, asta e părerea lui. Asta e opţiunea artistului. Dacă el vrea autotune pe piesă (efectul care-ţi corectează vocea), nu-l arăta cu degetul, acolo sunt nişte modulaţii pe care poate el şi le-a dorit ca să transmită ceva. Simţi muzica aia? Ajunge bine la tine? E bine!
A lucrat cu maestrul Salam şi a fost o experienţă. Una bună. Au învăţat unii de la ceilalţi şi Marius i-a ajutat mult. Şi pe Salam, şi pe Bregovic, care a şi vrut să-l ia cu el. Marius mai are însă treabă aici, vrea, poate şi a demonstrat că poate la orice oră să lucreze cu cei mai mişto şi profi artişti tocmai la el în Studio 148. Piaţa e însă plină de tot felul de personaje, unele bune, altele care cred că în arta asta e ca în orice alt domeniu. Trebuie să faci orice ca să reuşeşti. E, bine, nu-i aşa!
Şi că tot e nebunia cu vocea corectă şi vocea suspectă, l-am rugat să ne arate diferenţa dintre o voce trasă direct, fără efecte, şi una uşor procesată după sufletul şi voinţa artistului. Atenţie, însă! Vocea trasă direct e bună de la natură şi nu are nevoie de corecţii.
Citeşte şi: CNA aprobă un nou mesaj de avertizare TV: "Pentru sănătatea emoţională a copilului dumneavoastră, petreceţi cât mai mult timp cu el"
Citeşte şi: COOLTURA de WEEKEND: Sărbătoare în Bucureşti: Oraşul împlineşte 557 ani. Muzică şi culoare în urbe
Citeşte şi: INTERVIU - Ioana Cristina Casapu, despre "Deviaţii de stereo": Am călcat într-un cui ruginit pe stradă şi am scris un roman - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe