- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (01.01.2017, 06:30)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
2016, anul în care panourile solare au fost mai ieftine decât combustibilul fosil: „Energia regenerabilă a ajuns într-un punct critic”
Energia solară şi cea eoliană au acelaşi preţ sau sunt chiar mai ieftine decât cea obţinută din combustibilul fosil în peste 30 de ţări, potrivit datelor publicate în decembrie de Forumul Economic Mondial, citate de publicaţia Quartz.
Urmărește
611 afișări
2016, anul în care panourile solare au fost mai ieftine decât combustibilul fosil: „Energia regenerabilă a ajuns într-un punct critic”
În contextul în care preţurile energiei eoliene şi ale celei solare continuă să scadă, două treimi din state vor ajunge în situaţia unei parităţi a preţurilor de referinţă în câţiva ani, chiar şi fără subvenţii. Paritatea preţurilor de referinţă în cadrul unei reţele reprezintă situaţia în care orice formă de energie regenerabilă, precum cea solară sau eoliană, costă la fel sau mai puţin decât o sursă tradiţională de energie din reţea, precum cărbunele, ţiţeiul sau gazul natural.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
„Energia regenerabilă a ajuns într-un punct critic”, a spus Michael Drexler, reprezentantul Forumului Economic Mondial.
În 2016, utilităţile au adăugat 9,5 gigawaţi la consumul din surse fotovoltaice al reţelei din Statele Unite. Astfel, energia solară va deveni sursa de combustibil de top pentru prima dată într-un an calendaristic, potrivit estimărilor US Energy Information Administration. Statele Unite şi-au majorat producţia cu 125 de panouri solare pe minut în 2016, un ritm de două ori mai alert decât în 2015, potrivit Solar Energy Industry Association.
Investiţia globală în energia regenerabilă este încă departe de nivelul necesar pentru a evita încălzirea globală, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite. Investiţia globală în energia regenerabilă a ajuns, în 2015, la 286 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 25% din ţinta stabilită de Acordul de la Paris.
Energia solară este aşteptată să scadă la jumătate din preţul electricităţii provenite din cărbune sau gaz natural în următorii 10-20 de ani. Acest punct a fost deja atins în unele regiuni. În august, compania energetică Solarpack a încheiat un contract pentru vânzarea energiei solare în Chile la preţul de 29,1 dolari/MWh, cu 58% mai puţin decât preţul de la o uzină pe gaze naturale.
Citeşte şi: AFEER: Reducerea tarifelor la distribuitori ar putea scădea factura finală la energie cu până la 2%
Citeşte şi: ANRE: Curentul se ieftineşte cu 1,9% în 2017, contribuţia la cogenerarea de energie scade cu 5,8%
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe