- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A venit timpul ca marile bănci să fie rupte în bucăţele? Unii investitori cred că da
Fie că sunt amenzile sau legile prea stricte, fie că sunt cheltuielile de restructurare sau condiţiile grele de pe pieţe, băncile mari, complexe, găsesc întotdeauna scuze pentru performanţele slabe. Dar a venit vremea ca această situaţie să se schimbe, iar băncile să facă schimbări curajoase, este o idee promovată de Financial Times.
A venit timpul ca marile bănci să fie rupte în bucăţele? Unii investitori cred că da (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
Rezultatele financiare din sectorul bancar american şi cel european, cele mai puternice din lume, arată că anul trecut JPMorgan a oferit investitorilor în acţiuni un randament de 9,4%, cel mai bun din rândul “granzilor” de pe Wall Street. Ceilalţi “fraţi” de suferinţă – Citigroup, Bank of America, Barclays şi Deutsche Bank – au oferit randamente nu mai mari de 5%, aceasta într-un an care n-a avut nimic special. De altfel, în ultimii cinci ani, randamentul mediu al acţiunilor celor cinci bănci universale a fost de 5%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
În aceste condiţii, un acţionar mărunt a forţat discutarea propunerii scindării operaţiunilor la întâlnirea anuală a Bank of America şi intenţionează să facă propuneri similare la Citi şi JPMorgan. Situaţia este alta pentru băncile specializate. Randamentul mediu pe cinci ani al acţiunilor Wells Fargo, axată pe sectorul de retail, este de 12%. La Goldman Sachs, un colos orientat spre investiţii, indicatorul este de 11%.
Modelul de bancă universală s-a stricat, iar unele bănci au realizat aceasta. UBS şi RBS s-au adaptat. Alţi jucători, precum Deutsche Bank şi Barclays, au făcut schimbări mai puţin radicale.
Citeşte mai multe despre viitorul marilor bănci pe www.zf.ro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36