- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Afacerile Microsoft România au stagnat în anul financiar 2011, când piaţa de software a scăzut cu 5%
Afacerile Microsoft România, reprezentanţa producătorului american de software, au stagnat în anul financiar 2011, încheiat pe 30 iunie, la nivelul din anul financiar anterior, în condiţiile în care piaţa românească de software a coborât cu circa 5%.
"A fost un an dificil atât pentru afaceri, în general, cât şi pentru Microsoft. Industria de software din România a scăzut cu circa 5%, iar veniturile noastre din anul fiscal 2011 sunt similare cu cele din 2010. Acest fapt ne bucură, avînd în vedere că proiecte în parteneriat cu statul au fost suspendate, deocamdată, iar cheltuielile consumatorilor finali au scăzut", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Roland Binkofski, directorul general al Microsoft România.
El a adăugat că au fost unele "zone" în care compania a înregistrat creşteri, cum ar fi cea a soluţiilor de afaceri pentru gestiunea relaţiilor cu clienţii (CRM), precizând că avansul a fost de peste 10%.
În anul fiscal 2011, cota de piaţă a sistemului de operare Microsoft Windows a crescut cu aproximativ 4,5 puncte procentuale pentru PC-urile nou vândute, iar adoptarea Windows 7 în România a ajuns la aproximativ 32%.
De asemenea, cota de piaţă a sistemului de operare Windows Server a crescut cu 2%, deşi vânzările de echipamente hardware de tip server au scăzut.
"Pentru anul fiscal 2012, început pe 1 iulie, ne aşteptăm la o rată de creştere redusă, de sub 10%, mai exact, puţin peste 5%. Nu mă aştept la o creştere a pieţei software din România, însă noi ne vom majora cotele de piaţă. La începutul intervalului, ritmul de creştere va fi mai redus, dar se va accelera spre sfârşitul anului", a arătat Binkofski.
Directorul general al Microsoft România a menţionat că, în anul fiscal curent, compania are ca priorităţi orientarea către segmentul utilizatorilor casnici, unde se aşteaptă să înregistreze creşteri, şi segmentul guvernamental.
"Ne vom apropia mai mult de structurile guvernamentale, să putem înţelege mai bine cum să colaborăm. (...) Pe termen mediu şi lung, ne propunem să extindem relevanţa locală a Microsoft şi să concretizăm potenţialul serviciilor în cloud în România", a mai spus Binkofski.
Cu sediul central în Statele Unite, Microsoft este cel mai mare producător de software la nivel internaţional. Reprezentanţa din România a fost deschisă în urmă cu 15 ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO