- Home
- Economic
- PARIS, (31.08.2015, 15:58)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
AIE: Costul de producere a energiei solare şi eoliene a scăzut semnificativ în cinci ani
Costul de producere a electricităţii din surse regenerabile, precum cea solară şi eoliană, a scăzut semnificativ în ultimii cinci ani, dar a crescut în cazul celei obţinute din gaze naturale, cărbune şi combustibil nuclear, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE), relatează Bloomberg.
Urmărește
483 afișări
AIE: Costul de producere a energiei solare şi eoliene a scăzut semnificativ în cinci ani (Foto: Arhiva Mediafax Foto)
În raportul Projected Costs of Generating Electricity realizat de agenţie se arată că pentru producerea unui megawatt oră de energie utilizând gaze, cărbune şi combustibil nuclear costul este de 100 de dolari în 2015, comparativ cu circa 200 de dolari în cazul energiei solare, care a scăzut însă de la 500 de dolari în 2010.
Costurile iau în calcul investiţiile, carburanţii şi întreţinerea instalaţiilor şi variază semnificativ între ţări şi centralele energetice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Concluziile AIE au venit în condiţiile în care peste 190 de state intenţionează ca în decembrie să încheie un nou acord, la Paris, pentru limitarea emisiilor generate de combustibilii fosili.
Producţia de energie din carburanţi fosili, inclusiv din cărbune, este una dintre cele mai mari surse de emisii de dioxid de carbon, astfel încât deciziile referitoare la sursele de obţinere a electricităţii vor juca un rol esenţial în reducerea poluării care influenţează schimbările climatice.
Costurile medii ale generării electricităţii din gaze şi cărbune au crescut pe parcursul celor cinci ani analizaţi.
În cazul energiei atomice, costurile au stagnat, contrazicând argumentele referitoare la creşterea acestor costuri la nivel global.
În baza datelor de la 181 de centrale energetice din 22 de ţări, studiul conchide că nu există cea mai ieftină tehnologie în orice circumstanţe, costurile depinzând în mare măsură de disponibilitatea resurselor, costurile forţei de muncă şi reglementările locale.
În Europa, guvernele au stabilit ţinte pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi pentru prpducerea de energie din surse regenerabile, cum sunt cea solară şi eoliană.
Marea Britanie urmează să ia o decizie finală referitoare la dezvoltarea centralelor nucleare, în timp ce Germania a crescut generarea energiei din cărbune, cel mai poluant carburant fosil, în urma închiderii centralor atomice, după dezastrul de la Fukushima, în Japonia.
Citeşte şi: Asociaţie: Guvernul "atacă brutal" energia eoliană, care este supusă unei "cvasi-naţionalizări"
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe