- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (22.12.2017, 07:50)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANALIZĂ: În ultimii 5 ani, de sărbători, zborurile întârziate au afectat peste 6.800 de pasageri
În ultimii cinci ani, în perioada Crăciunului şi a Revelionului, peste 100 de zboruri au fost întârziate şi peste 6.800 de pasageri au fost afectaţi în România, iar valoarea totală a compensaţiilor ar fi putut ajunge la două milioane de euro, arată o analiză a furnizorului de servicii AirHelp.
Urmărește
223 afișări
ANALIZĂ: În ultimii 5 ani, de sărbători, zborurile întârziate au afectat peste 6.800 de pasageri
Anul trecut, în perioada 22 decembrie 2016 – 6 ianuarie 2017, aproape 26 de curse au decolat cu o întârziere mai mare de trei ore, cauzând neplăceri unui număr de aproximativ 1.350 de pasageri. Zilele de 22 şi 23 decembrie 2016, respectiv 6 ianuarie 2017, au fost cele mai aglomerate pe principalele aeroporturi din ţară, mai exact pe Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara. De asemenea, tot aceste zile sunt cele care au dat cele mai multe bătăi de cap pasagerilor, în doar 24 de ore înregistrându-se 44 de curse întârziate pe aeroportul Otopeni, 32 pe cel din Cluj-Napoca şi 21 pe cel din Timişoara.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
În aceeaşi perioadă, cu un an în urmă, 22 şi 23 decembrie 2015, respectiv 6 ianuarie 2016, numărul pasagerilor afectaţi era aproape dublu, iar valoarea compensaţiilor eligibile depăşea 650.000 de euro. ”Comparând evenimentele din aceste perioade, ne aşteptăm ca şi în 2017 şi primele zile ale lui 2018, pasagerii companiilor aeriene să fie afectaţi de întârzieri, de conexiuni pierdute sau zboruri anulate. Este, probabil, cea mai aglomerată perioadă a anului, iar în acelaşi timp, traficul pe cele trei aeroporturi principale ale României a crescut semnificativ în ultimii trei ani, lucru care poate cauza întârzieri”, spune Ştefan Radu, country manager AirHelp.
În 2016, în perioada sărbătorilor, cele mai afectate curse, cu plecare din Cluj-Napoca, au fost cele către Bucureşti, Viena şi Memmingen. Ziua cu cele mai multe întârzieri a fost 22 decembrie, când puţin peste 85% dintre zboruri au decolat la timp (faţă de 90% în 2015).
Pe aeroportul internaţional Otopeni, atât 22 decembrie, cât şi 23 decembrie au fost zile cu o punctualitate scăzută faţă de obicei, când sub 75% dintre curse au decolat conform graficului. Cea mai aglomerată zi a fost 23 decembrie, când doar 64,5% dintre curse au fost punctuale (faţă de 75,4% în 2015).
Zilele de Crăciun nu au pus probleme aeroportului din Timişoara, însă începutul lunii ianuarie a fost aglomerat pe acest aeroport. Anul acesta, pe 6 ianuarie 266 de pasageri au fost afectaţi de întârzierile îngregistrate de 2 curse şi de punctualitatea de doar 44% a zborurilor programate. Destinaţiile cu ”probleme” au fost Bucureşti, Madrid şi Berlin. Anul trecut, în prima săptămână a noului an, niciun zbor nu a suferit întârzieri mai mari de trei ore sau anulări.
”Situaţia diferă de la an la an, iar în perioada 2015-2017, cele mai accesate rute în perioada sărbătorilor au fost diferite. Estimăm şi anul acesta ca pe aeroporturile din ţară să se înregistreze întârziere către destinaţii din Spania şi Germania, acolo unde comunităţile de români sunt numeroase, în timp ce bucureştenii vor avea surprize pe cursele către cele mai populare destinaţii de city break”, spune Ştefan Radu.
AirHelp are reprezentanţe în Europa, Asia şi America de Nord, care deservesc 30 de ţari, oferind asistenţă în 16 limbi. Compania are peste 500 de angajaţi la nivel mondial.
Citeşte şi: Cum ar putea aduce Bulgaria bitcoinul în colaps. Moneda virtuală ar ajunge la o valoare dramatică
Citeşte şi: Grecii de la Piraeus au vândut subsidiara din România. Cine este noul propietar al băncii
Citeşte şi: Ministerul Finanţelor: Plafonul TVA rămâne 220.000 de lei până când Parlamentul va adopta majorarea la 300.000 de lei
Citeşte şi: „Genocid alimentar”: Câte zeci de mii de chioşcuri şi magazine alimentare au dispărut în doar trei ani, în România
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cum ar putea aduce Bulgaria bitcoinul în colaps. Moneda virtuală ar ajunge la o valoare dramatică
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe