- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (05.06.2012, 15:54)
- Cristina Cuncea ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analiză: Piaţa rezidenţială de lux, dominată de închirieri. Între ce sume variază bugetele lunare pentru o astfel de locuinţă
Piaţa rezidenţială de lux din Bucureşti a fost dominată în acest an de tranzacţii de închiriere, bugetele lunare pentru astfel de proprietăţi variind între 3.000 de euro şi 20.000 de euro, potrivit unei analize a companiei de consultanţă DTZ Echinox.
Urmărește
293 afișări
Analiză: Piaţa rezidenţială de lux, dominată de închirieri. Între ce sume variază bugetele lunare pentru o astfel de locuinţă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Compania a intermediat în primele cinci luni ale anului în curs tranzacţii de închiriere pe segmentul rezidenţial de lux a căror valoare cumulată depăşeşte 500.000 de euro anual (respectiv valoarea cumulată a chiriilor pe un an pentru proprietăţile închiriate). Închirierile au înregistrat o creştere de 100% faţă de acelaşi interval al anului 2011.
"Beneficiarii reşedinţelor au fost ambasadori, înalţi diplomaţi, preşedinţi şi vicepreşedinţi de bănci şi companii multinaţionale, aceştia optând pentru penthouse-uri cu 3-4 dormitoare, situate în zona de nord a capitalei. Bugetele pentru închirierea unor astfel de proprietăţi de top încep de la 4.000 de euro lunar şi pot ajunge până la 10.000-12.000 de euro în cazul apartamentelor tip penthouse şi până la 20.000 de euro pentru vile", se arată într-un comunicat al DTZ Echinox.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
Ambasadele, băncile şi marile companii multinaţionale sunt cei mai activi clienţi pe nişa închirierilor rezidenţiale de lux. În cazul ambasadelor, procesul de ofertare şi de selecţie este cel mai îndelungat şi formalizat, ajungând uneori la aproape doi ani.
"Pentru relocarea unui ambasador am lucrat un an şi opt luni. Reşedinţa se afla de peste 30 ani într-o vilă, iar relocarea într-un penthouse a necesitat îndelungi discuţii, multiple comisii oficiale, modificări ale aspectelor de securitate şi ale specificaţiilor tehnice. Penthouse-ul pe care l-au ales are 450 mp utili şi 400 mp de terase", a declarat Raluca Plaviţă, senior residential consultant, DTZ Echinox.
În cazul diplomaţilor şi al expaţilor din linia a doua, bugetele pentru reşedinţe se situează între 3.000 şi 6.000 de euro, aceştia vizând de regulă apartamente cu 2-3 dormitoare, nemobilate. Oferta se regăseşte cel mai adesea în zone precum Dorobanţi, Kiseleff, Herăstrău, Nordului.
"Piaţa rezidenţială din Bucureşti oferă astăzi un număr relativ limitat de reşedinţe de top - locaţie, suprafeţe, finisaje şi facilităţi - mai ales atunci când este vorba despre vile. O tendinţă recentă pe care am observat-o în rândul înalţilor diplomaţi este aceea de a se orienta dinspre clasicele vile către penthouse-uri moderne, care le oferă mai mult confort, spaţii ample, flexibil compartimentate şi chiar terase şi grădini mai generoase. Am intermediat recent două astfel de relocări pentru doi ambasadori", a adăugat Plaviţă.
DTZ Echinox a oferit servicii de relocări, renegocieri, consultanţă şi administrare pe segmentul rezidenţial de lux pentru Ambasada Marii Britanii, a Israelului, a Statelor Unite, Ambasada Sudanului, a Tunisiei, Ambasada Germaniei, a Qatarului, Kuwaitului, Iordaniei, a Emiratelor Arabe Unite etc. Între clienţii departamentului rezidenţial se numără de asemenea principalele bănci şi companii multinaţionale.
Citește pe alephnews.ro: Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe