ANAT: Turiştii afectaţi de intrarea în insolvenţă a agenţiei Terra Turism pot primi despăgubiri de până la 50.000 de euro

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) anunţă că a luat la cunoştinţă de pe pagina de internet a agenţiei Terra Turism, prin anunţul publicat vineri, că agenţia - membră ANAT - va declanşa procedura de insolvenţă, iar turiştii afectaţi pot primi despăgubiri de maximum 50.000 de euro.

Urmărește
2308 afișări
Imaginea articolului ANAT: Turiştii afectaţi de intrarea în insolvenţă a agenţiei Terra Turism pot primi despăgubiri de până la 50.000 de euro

ANAT: Turiştii afectaţi de intrarea în insolvenţă a agenţiei Terra Turism pot primi despăgubiri de până la 50.000 de euro

„Ulterior, agenţia Terra Tourism a închis orice canal de comunicare”, arată un comunicat al Asociaţiei.

„Cu părere de rău vă anunţăm ca Terra Tourism este, începând de astăzi, 22.06.2018, în imposibilitatea de a mai onora angajamentele asumate. În consecinţă, vom declanşa procedura de insolvenţă. Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism vă rugăm să vă adresaţi asiguratorului societăţii (poliţa de insolvabilitate seria BN, Nr 000000764 încheiată la City Insurance SA ) şi să faceţi demersurile necesare pentru recuperarea sumelor. Regretăm întreaga situaţie precum şi neplăcerile cauzate. Echipa Terra Tourism”, este mesajul primit de către clienţii şi partenerii agenţiei.

„Deşi numărul turiştilor afectaţi de intrarea în insolvenţă a Terra Tourism este limitat, situaţia este regretabilă. Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism, turiştii se pot adresa asiguratorului agenţiei (poliţa de insolvabilitate seria BN Nr 000000764 încheiată la City Insurance SA), urmând a fi despăgubiţi în limita sumei de 50.000 de dolari, valoarea totală a poliţei de asigurare. Reprezentanţii juridici ai ANAT sunt la dispoziţia turiştilor pentru a le oferi consultanţă în demersurile privind înscrierea la masa credală”, arată comunicatul ANAT.

Asociaţia Agenţiilor de Turism precizează că în ultimii doi ani a înaintat mai multe propuneri către Ministerul Turismului pentru modificări legislative care să asigure o garantare a sumelor plătite de turişti în cazul intrării în insolvenţă a agenţiei de turism, dar „nu s-a ajuns la un consens”.

Noua Directivă UE nr 2302/2015, care va fi transpusă şi în legislaţia românească începând din 1 iulie 2018, va reglementa modul de aplicare, iar ANAT îşi exprimă „determinarea pentru ca împreună cu Ministerul Turismului să asigure condiţiile necesare pentru garantarea efectivă şi reală a pachetelor de servicii turistice şi pentru asigurarea unui mediu de business sustenabil agenţiilor de turism din România”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici