- Home
- Economic
- TIMIŞOARA, (21.07.2016, 12:07)
- Departamentul Corespondenti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anca Dragu, Ministrul Finanţelor: Nu intenţionăm modificarea vreunui impozit în viitorul apropiat
Ministerul Finanţelor nu intenţionează să modifice vreun impozit în "viitorul apropiat”, declară ministrul Anca Dragu, în opinia căruia predictibilitatea fiscală este "elementul principal” într-o economie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
761 afișări
Anca Dragu, Ministrul Finanţelor: Nu intenţionăm modificarea vreunui impozit în viitorul apropiat
Întrebată, joi, de jurnalişti, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Timişoara, dacă agreează politica de relaxare fiscală iniţiată de Guvernul anterior şi dacă o va continua, precum şi dacă ministerul intenţionează modificarea impozitului pe tranzacţii imobiliare în viitorul apropiat, Anca Dragu a răspuns: "Nu intenţionăm modificarea vreunui impozit în viitorul apropiat. Am modificat impozitul pe tranzacţie pentru darea în plată, după cum ştiţi. Impozitul pe tranzacţii rămâne aşa cum e în Codul Fiscal”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
-
Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal
Ministrul Finanţelor a adăugat că predictibilitatea este "elementul principal” într-o economie, deoarece permite firmelor şi persoanelor fizice să ştie din timp ce impozite şi taxe vor avea de plătit anul următor şi, astfel, să gândescă bugete de investiţii.
"Despre fiscalitate în general aş vrea să spun că predictibilitatea este elementul principal într-o economie. Firmele şi cetăţenii trebuie să ştie din vreme care sunt impozitele şi taxele pe anul următor pentru a-şi putea face propriile bugete de investiţii. O firmă poate vrea să se extindă, vrea să investească, la fel şi o persoană. Deci predictibilitatea şi sustenabilitatea fiscală sunt elemente extrem de importante pentru care am militat de a la bun început”, a spus Dragu.
Potrivit ministrului Finanţelor, instituţia pe care o conduce încearcă să crească oferta internă pentru a ajunge la nivelul cererii stimulate prin măsurile de relaxare fiscală.
"Ceea ce încercăm în acest moment să facem şi reuşim este să creştem oferta internă pentru a ajunge la nivelul cererii interne stimulate prin măsurile de relaxare fiscală. De ce spun că reuşim. Vedeţi că la cinci luni investiţiile străine directe au crescut cu 15 la sută, au trecut de un miliard de euro. Avem plusuri semnificative în industrie, în toate domeniile. Cumva, într-adevăr, oferta ţine pasul cu cererea stimulată prin aceste măsuri luate acum un an prin noul Cod Fiscal”, a conchis Dragu.
Citeşte şi: Mărirea salariilor şi pensiilor a dus la creşterea depozitelor populaţiei cu 13%, în opinia ministrului Finanţelor, Anca Dragu
Citeşte şi: CONSECINŢE BREXIT în ROMÂNIA. Iohannis, după consultările cu guvernatorul BNR, premierul şi liderii partidelor politice: Regretăm votul pentru Brexit. Nu sunt motive de îngrijorare pentru economia românească şi finanţe - FOTO
Citeşte şi: ANALIZĂ: Cum luăm startul spre banii europeni
Citeşte şi: Deşi România are cea mai mare creştere economică din Europa iar companiile caută de zor angajaţi, 90.000 de români vor să plece să muncească în străinătate
Citeşte şi: Proiectele transfrontaliere dintre România şi Serbia pot fi implementate, finanţarea a fost aprobată
Citeşte şi: Wizz Air lansează două noi rute: Bucureşti - Hanovra (Germania) şi Bucureşti- Billund (Danemarca)
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe