- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (24.01.2017, 11:32)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
APAPR: Guvernul trebui să găsească resurse pentru creşterea contribuţiilor către pensiile private
Guvernul trebuie să găsească resurse financiare pentru a respecta legea şi calendarul de contribuţii aferente Pilonului II, care prevedea o creştere graduală a contribuţiilor către pensiile private (Pilon II), transmit reprezentanţii Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România.
Urmărește
342 afișări
APAPR: Guvernul trebui să găsească resurse pentru creşterea contribuţiilor către pensiile private
Invocând rezultatele studiului realizat de federaţia asociaţiilor de consumator de produse financiare, Better Finance, potrivit cărora fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) din România sunt cele mai performante dintr-un panel de 15 state din Uniunea Europeană în perioada 2008-2015, APAPR susţine că „aceste rezultate ar trebui să convingă proaspăt instalatul Guvern al României să găsească resursele financiare necesare pentru a respecta legea şi calendarul de contribuţii aferente Pilonului II conform Legii nr. 411/2004, care prevedea (înaintea mai multor întârzieri) o creştere graduală a contribuţiilor către pensiile private (Pilon II) ale românilor, de 0,5 puncte procentuale pe an, astfel că nivelul contribuţiei trebuia să ajungă la 6% încă din 2016. Din păcate, în prezent nivelul acestei contribuţii este încă de 5,1%, din cauza mai multor întârzieri decise de guvernele precedente”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
„Sperăm că în perioada imediat următoare decidenţii publici să dea dovadă de responsabilitate şi preocupare pentru soarta viitorilor pensionari, majorând nivelul contribuţiei pentru 2017 conform prevederilor legii. În lipsa unei majorări a contribuţiei virate la Pilonul II de pensii până la nivelul prevăzut iniţial de Legea 411/2004, viitorii pensionari ai României vor avea de pierdut nu doar sumele care nu vor fi virate în conturile lor, ci şi randamentelor pentru respectivele contribuţii, care s-ar adăuga în conturile lor”, susţine Raluca Ţintoiu, preşedintele APAPR.
Potrivit raportului Better Finance, citat de APAPR, „cele mai bune rezultate pentru fonduri de pensii au fost înregistrate în România”.
Raportul analizează performanţa sistemelor de pensii private din 15 state membre ale Uniunii Europene, pentru perioada 2000-2016 (sau cele mai vechi date istorice disponibile), reprezentând fondurile de pensii la care contribuie 86% din populaţia statelor UE. Raportul calculează randamentele reale ale fondurilor de pensii (peste inflaţie) şi după deducerea tuturor comisioanelor.
„ În 2016, Pilonul II a marcat al nouălea an consecutiv de rezultate investiţionale pozitive, ajungând pentru întreaga perioadă de activitate (mai 2008 – decembrie 2016) la un randament mediu anualizat în valoare de 9,32%. În termeni monetari, acest randament se traduce printr-un câştig (net de toate comisioanele) de 5,44 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro) pe care Pilonul II l-a generat din investiţii, în beneficiul exclusiv al românilor care contribuie la aceste fonduri. La finalul anului trecut, fondurile de pensii private obligatorii administrau active nete în valoare de aproape 31,5 miliarde de lei (6,93 miliarde de euro) în numele a aproape 6,8 milioane de români”, precizează APAPR.
Citeşte şi: Autorităţile din Statele Unite investighează Yahoo din cauza celor două atacuri cibernetice
Citeşte şi: EXCLUSIV Retailerul C&A, profit de milioane de euro în România, pierderi în Spania şi Portugalia
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe