ASF şi PAID, campanie de promovare a asigurării obligatorii a locuinţelor. 80% sunt neasigurate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) organizează, în perioada 9-13 octombrie, o campanie de conştientizare a populaţiei privind importanţa asigurării obligatorii a locuinţelor, în contextul în care 80% sunt neasigurate.

Urmărește
120 afișări
Imaginea articolului ASF şi PAID, campanie de promovare a asigurării obligatorii a locuinţelor. 80% sunt neasigurate

Campania, care se derulează sub sloganul „Anul acesta îmi protejez casa!”, va avea loc în aproape 20 de primării din ţară, principalele oraşe vizate fiind Focşani, Bacău, Alba Iulia, Cluj-Napoca şi Sibiu.

Reprezentanţii celor două instituţii vor participa la întâlniri cu autorităţile locale, cu proprietari de locuinţe şi cu jurnalişti din presa locală, în cadrul cărora vor prezenta informaţii referitoare la importanţa protecţiei locuinţelor prin PAD – Poliţa de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale – şi vor distribui materiale informative.

„Peste 80% din locuinţele din România sunt în acest moment neasigurate, în contextul în care este un lucru cunoscut că ţara noastră are o largă expunere la riscuri precum cele acoperite prin PAD – cutremur, inundaţii şi alunecări de teren. Din cei peste 7 ani de funcţionare a PAID am învăţat că nu caracterul obligatoriu este cel care îi convinge pe români să se asigure, ci înţelegerea necesităţii acestui produs. Acesta este, de altfel, rolul caravanei pe care o derulăm împreună cu ASF: vom fi timp de o săptămână în ţară, oferind informaţiile de care primăriile şi proprietarii de locuinţe au nevoie pentru a înţelege cum îi poate ajuta o asigurare obligatorie de locuinţă, la nevoie”, a declarat Nicoleta Radu, directorul general al PAID.

Cu peste 7,2 milioane de locuinţe neasigurate, în România există o nevoie acută de informare cu privire la responsabilităţile care îi revin, din acest punct de vedere, fiecărui proprietar.

„Suntem preocupaţi de creşterea gradului de cuprindere a asigurărilor obligatorii de locuinţe şi cred că parteneriatul cu PAID are un rol important în atingerea acestui deziderat”, a declarat Preşedintele ASF, Leonardo Badea.

Reprezentanţii celor două instituţii reamintesc că „statul nu are nicio obligaţie de a oferi ajutor celor ale căror locuinţe au fost avariate şi nu aveau asigurare obligatorie de locuinţă valabilă”, astfel că nevoia ca fiecare român să fie responsabil pentru proprietatea sa este evidentă.

Mai mult, „în cazul unui dezastru natural, fondurile publice vor fi folosite, în principal, pentru obiectivele critice: infrastructură, şcoli, spitale etc., refacerea locuinţelor rămânând în grija fiecărui proprietar”, atenţionează instituţiile.

ASF este autoritatea naţională pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societăţi de asigurare, acţionari PAID. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici