Băncile Centrale din UE consideră binevenită publicarea Codului global de conduită pe piaţa valutară

Sistemul European al Băncilor Centrale consideră binevenită publicarea Codului global de conduită pe piaţa valutară (denumit în continuare „Codul”) şi a materialului conex privind mecanismele de adeziune.

Urmărește
65 afișări
Imaginea articolului Băncile Centrale din UE consideră binevenită publicarea Codului global de conduită pe piaţa valutară

Băncile Centrale din UE consideră binevenită publicarea Codului global de conduită pe piaţa valutară

Aceasta este "o iniţiativă majoră pe plan internaţional, de promovare a unei pieţe valutare robuste, echitabile, lichide, deschise şi transparente, având la bază standarde etice înalte, spre folosul tuturor participanţilor la piaţa valutară interbancară". Buna funcţionare a pieţelor financiare este importantă pentru băncile centrale în asigurarea transmisiei fără sincope a politicii monetare la nivelul economiei reale, "proces de pe urma căruia ar trebui să beneficieze, în ultimă instanţă, toţi cetăţenii", se arată în comunicatul comun transmis joi de instituţiile membre ale SEBC. 

Băncile centrale membre ale SEBC îşi exprimă astfel "angajamentul ferm" de a sprijini şi promova adeziunea la acest Cod în jurisdicţiile proprii, care deţin în ansamblu un rol esenţial pe piaţa valutară internaţională. În acest sens, se angajează să adere la principiile Codului "atunci când îndeplinesc calitatea de participanţi pe piaţa valutară şi, în mod similar, se aşteaptă ca şi contrapărţile obişnuite în tranzacţiile valutare să adere la acest Cod".

De asemenea, băncile încurajează participanţii pe piaţa valutară din jurisdicţiile proprii să îşi adapteze practicile la principiile Codului şi să facă dovada adeziunii prin semnarea Angajamentului anexat Codului.

SEBC include Banca Centrală Europeană şi băncile centrale naţionale ale tuturor statelor membre ale UE, indiferent dacă acestea au adoptat sau nu euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici