- Home
- Economic
- LJUBLJANA, SLOVENIA, (04.10.2012, 16:14)
- Marius Oncu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BCE menţine dobânda de politică monetară la minimul record, 0,75%
Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut, joi, dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,75%, decizie anticipată de analişti, care aşteaptă discursul preşedintelui BCE, Mario Draghi.
Urmărește
105 afișări
BCE menţine dobânda de politică monetară la minimul record, 0,75% (Imagine: Mediafax Foto)
BCE a coborât la începutul lunii iulie rata cheie cu 0,25 puncte procentuale, de la 1% la 0,75%, şi a redus rata depozitelor la zero, ambii indicatori ajungând la minime istorice.
"Consiliul guvernatorilor BCE a hotărât ca rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit să rămână nemodificate la nivelurile de 0,75%, 1,5%, respectiv 0%", se arată într-un comunicat publicat joi pe site-ul instituţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Banca Angliei a menţinut de asemenea, joi, dobânda de politică monetară la minimul record de 0,5% şi a păstrat valoarea programului de achiziţii de active la 375 miliarde de lire sterline.
Citeşte şi:
Planul preşedintelui BCE privind achiziţiile de obligaţiuni ajută doar pe cine nu are nevoie
Analiştii au anticipat decizia BCE de a menţine dobânda şi aşteaptă discursul lui Draghi pentru indicii referitoare la disponibilitatea instituţiei de a acţiona pentru a susţine economia zonei euro şi costurile de împrumut ale statelor aflate sub presiune pe pieţele financiare.
Programul de achiziţii nelimitate de obligaţiuni ale ţărilor cu probleme din zona euro, anunţat de BCE în septembrie, este condiţionat de accesarea fondului de urgenţă al zonei euro şi de îndeplinirea unor condiţii stricte, care includ măsuri de austeritate şi reforme.
Spania şi, într-o măsură mai redusă, Italia se află sub presiune pe pieţele financiare internaţionale pentru a cere ajutor fondului de urgenţă, astfel încât BCE să poată interveni pentru reducerea costurilor la care guvernele se împrumută.
Liderii de la Madrid şi Roma sunt reticenţi să ceară ajutor financiar extern, din cauza condiţiilor referitoare la măsurile de austeritate, dar şi a monitorizării externe pentru îndeplinirea acestora.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe