- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (17.04.2014, 17:42)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BRD are doi membri noi în CA, Giovanni Luca Soma şi Aurelian Dochia, care aşteaptă aprobarea BNR
BRD are doi membri noi în Consiliul de Administraţie, Giovanni Luca Soma, directorul regional pentru Europa al diviziei internaţionale Bănci şi Servicii Financiare din cadrul grupului Societe Generale, şi economistul Aurelian Dochia, care aşteaptă acceptul BNR, după ce au fost aprobaţi de AGA.
Urmărește
319 afișări
BRD are doi membri noi în CA, Giovanni Luca Soma şi Aurelian Dochia, care aşteaptă aprobarea BNR (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Cei doi au fost numiţi pentru o perioadă de patru ani, care se calculează de la data aprobării prealabile de către banca centrală, se arată într-un comunicat transmis joi de BRD Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Giovanni Luca Soma a început să lucreze în grupul Societe Generale în 2002 ca director regional şi ulterior a ocupat funcţiile de director general adjunct al ALD Automotive Group şi director general al ALD International. În 2010, a fost numit director al Diviziei Societe Generale Credite de consum, leasing operaţional şi gestionare a flotei auto, iar în prezent este director regional pentru Europa, Divizia Internaţionlă Bănci şi Servicii Financiare, potrivit CV-ului publicat pe site-ul BRD.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Aurelian Dochia este în prezent membru al Consiliului de Administraţie al BRD Finance IFN şi este asociat în firma de consultanţă Concept Consultanţă Economică şi de Afaceri.
El a fost membru în Consiliul de Administraţie al unor firme din grupul BRD, al SIF Muntenia, al Fondului Proprietăţii de Stat, al Centrului Român pentru Politici Economice (CEROPE).
Consiliul de Administraţie al BRD este compus în prezent din nouă membri şi este prezidat de Philippe Charles Lhotte. Ceilalţi membri sunt Petre Bunescu (director general adjunct), Jean-Luc André Joseph, Didier Alix, Bernardo Sanchez Incera, Jean-Louis Mattei, Dumitru Popescu, Sorin Marian Coclitu şi Ioan Cuzman.
Totodată, acţionarii au aprobat joi în AGA rezultatele financiare pe anul trecut, precum şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an.
Astfel, BRD şi-a propus să revină pe profit în acest an, mizând pe reducerea provizioanelor, care în ultimii doi ani au cauzat băncii o pierdere cumulată de 716 milioane lei.
Banca mizează pe o creştere de 4% a creditelor nete, acestea urmând să ajungă în acest an la 28,9 miliarde lei, după ce anul trecut nivelul împrumuturilor a scăzut cu 11,8%, la 27,8 miliarde lei, de la 31,5 miliarde lei în 2012.
Depozitele atrase sunt anticipate să scadă cu 3,6%, la 34,8 miliarde lei, după ce anul trecut au urcat cu 13,5%, la 36,1 miliarde lei. În anul 2012, depozitele au cumulat 31,8 miliarde lei.
Acţionarii şi-au mai dat acceptul privind remuneraţia administratorilor neexecutivi pentru 2014, în valoare brută de 1.500 de euro pe lună, echivalent lei, şi limitele generale pentru remuneraţiile suplimentare ale administratorilor şi ale directorilor în acest an, în cuantum brut de 9,9 milioane lei.
Grupul financiar francez Societe Generale deţine 60,17% din acţiunile BRD, printre acţionari numărându-se Fondul Proprietatea şi cele cinci SIF-uri.
Acţiunile BRD au crescut miercuri cu 0,06%, la 8,3450 lei/titlu. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a băncii este de 5,81 miliarde lei (1,3 miliarde euro).
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe