Bursă. Login Gabriel şi Niculae Dan, acţionarii semnificativi ai Transilvania Broker de Asigurare, au cedat împreună 27,9% din acţiuni. Cumpărătorul, compania cehă Partners Financial Services

Urmărește
181 afișări
Imaginea articolului Bursă. Login Gabriel şi Niculae Dan, acţionarii semnificativi ai Transilvania Broker de Asigurare, au cedat împreună 27,9% din acţiuni. Cumpărătorul, compania cehă Partners Financial Services

Transilvania Broker de Asigurare (simbol bursier TBK), unul dintre cei mai mari brokeri de asigurări de pe piaţa locală, a anunţat vineri la Bursa de Valori Bucureşti că acţionarii principali Login Gabriel şi Niculae Dan au cedat împreună 27,9% din acţiuni către compania ceh Partners Financial Services.

Astfel, Niculae Dan şi-a diminuat participaţia de la 15,69% la 9,79%, iar Login Gabriel a scăzut de la 36,14% la 14,14%. Prin urmare, Niculae Dan a vândut 5,9%, iar Login Gabriel a vândut 22% din capitalul social.

Tranzacţiile DEALS din 1 iulie au fost notificate de companie pe 4 iulie. Login Gabriel a vândut 1,1 milioane de acţiuni la preţul de 19 lei pe unitate, în timp ce Niculae Dan a vândut 295.000 de acţiuni la acelaşi preţ. Astfel, schimburile s-au ridicat la 26,5 mil. lei.

Partners Financial Services, care şi-a majorat participaţia de la 4,99% la 32,89%, furnizează servicii financiare şi aparţine grupului ceh Partners.

Transilvania Broker de Asigurare a încheiat primul trimestru din 2024 cu un profit net de 0,85 mil. lei, în scădere cu 80,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2023, la afaceri de 25,4 mil. lei, minus 24,3%.

Compania are 89,5 mil. lei capitalizare, iar acţiunile TBK se tranzacţionează în scădere cu 18,5% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 41,1 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici