- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bursele din întreaga lume cresc puternic, datorită pachetului de 750 mld. euro anunţat de UE şi FMI
Bursele din întreaga lume au crescut puternic luni, cu mai mult de 2%, după ce liderii finanţelor mondiale au anunţat un pachet de 750 miliarde euro pentru stabilizarea pieţelor financiare.
Bursele din întreaga lume cresc puternic, datorită pachetului de 750 mld. euro anunţat de UE şi FMI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Indicele MSCI al burselor globale a urcat cu 2,3%, iar moneda euro s-a apreciat cu 1,6% faţă de dolar şi cu 3,1% faţă de yen.
Totodată, indicii celor mai mari burse europene au crescut puternic în deschiderea şedinţei de luni. FTSE 100 (Londra) a urcat cu 4,02%, DAX 30 (Frankfurt) a avansat cu 4,12%, iar CAC 40 (Paris) s-a apreciat cu 6,93%.
Randamentele obligaţiunilor de stat ale ţărilor puternic îndatorate din zona euro s-au retras faţă de referinţă, iar indicele MSCI al burselor de pe pieţele emergente a urcat cu 3%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Cotaţiile petrolului şi ale altor mărfuri au înregistrat de asemenea creşteri puternice datorită măsurilor anunţate de liderii lumii financiare. Preţul barilului de petrol a urcat cu peste doi dolari, depăşind 77 de dolari, investitorii judecând intervenţia fără precedent convenită de UE şi FMI drept un semn că relansarea cererii pentru energie va continua.
Miniştrii Finanţelor din UE, reprezentanţii FMI şi şefii marilor bănci centrale au convenit, în weekend, după discuţii maraton, asupra unui pachet de intervenţie de 750 miliarde euro (500 miliarde euro de la statele zonei euro, 250 miliarde euro de la FMI) menit să stabilizeze pieţele financiare şi să rezolve definitiv criza Greciei.
Totodată, băncile centrale s-au angajat la măsuri de consolidare a încrederii de pe pieţe. Federal Reserve a reluat swap-urile monetare cu mai multe bănci centrale pentru a oferi asigurări investitorilor că există suficientă lichiditate în dolari, iar Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că va investi direct în obligaţiuni guvernamentale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO