- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (06.08.2017, 12:14)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Care sunt cele mai SCUMPE cartiere din România
Cele mai scumpe locuinţe de cumpărat sunt în zona centrală din Cluj-Napoca, unde preţenţiile vânzătorilor depăşesc 1.530 de euro pe metru pătrat, urmate de cele din zona de centru-nord din Bucureşti (1.500 de euro/mp) şi Timişoara (1.080 de euro/mp), potrivit unei analize publicate de Imobiliare.ro.
Urmărește
6246 afișări
În Cluj-Napoca, oraşul cu cel mai mare nivel al preţurilor cerute din România (1.330 de euro pe metru pătrat util), cele mai scumpe apartamente se află în zona centrală şi cea ultracentrală, unde pretenţiile vânzătorilor ajung la o medie de 1.530 de euro pe metru pătrat util, situându-se la o diferenţă de 70 euro pe metru pătrat faţă de următorul cartier în top, Plopilor (1.460 euro pe metru pătrat util). Zona centrală înregistrează printre cele mai mari scumpiri trimestriale, de 3,8% în primul trimestru din 2017 şi de 6% în al doilea trimestru din 2017.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Cele mai accesibile locuinţe pot fi găsite în Floreşti (750 de euro pe metru pătrat util) şi în Baciu (950 de euro pe metru pătrat util). Cartierul Floreşti a înregistrat creşteri ale preţului mediu pe metru pătrat de 5,8% în primul trimestru şi de 5,6% în cel de-al doilea.
Cele mai semnificative creşteri de preţ pe segmentul apartamentelor, în al doilea trimestru al anului, au avut loc în zona centrală şi ultracentrală (+6%), dar şi în în zonele Bună Ziua, Europa, Calea Turzii (+5,1%). În Someşeni a fost consemnată, pentru al doilea trimestru consecutiv, o stagnare a preţurilor, în vreme ce în Plopilor a avut loc, practic, cel mai mic avans de pe piaţa locală, respectiv 2,1%.
În Capitală, cartierele cu cele mai ridicate preţuri pe piaţa apartamentelor rămân cele din zona de centru-nord a oraşului, unde pretenţiile vânzătorilor depăşesc valoarea de 1.500 de euro pe metru pătrat util, apropiindu-se, în unele cazuri, chiar de pragul de 3.000 de euro pe metru pătrat. Astfel, o locuinţă poate fi achiziţionată, în medie, cu 2.670 de euro pe metru pătrat util în Kiseleff şi Aviatorilor, cu 2.390 de euro pe metru pătrat util în Herăstrău şi Nordului şi, respectiv, cu 2.050 de euro pe metru pătrat util în Dorobanţi şi Floreasca.
În Bucureşti se mai găsesc încă şi zone cu preţuri de până la 1.000 de euro pe metru pătrat util, printre care Ghencea (890 de euro pe metru pătrat), Rahova (890 de euro pe metru pătrat), Giuleşti (940 de euro pe metru pătrat) sau Giurgiului (970 de euro pe metru pătrat).
În zona Parcul Carol (Cantemir–Mărăşeşti), preţurile au sărit cu 16,7% pe parcursul a trei luni, până la 1.620 de euro pe metru pătrat util. Creşteri de sub 10% au fost înregistrate şi în Giurgiului (7,9%), Griviţei şi Gara de Nord (6,6%), Dorobanţi şi Floreasca (6,2%) şi Dristor împreună cu Vitan Vechi (6,1%).
Unele zone ale Capitalei au consemnat şi scăderi de preţ în perioada analizată: -3,1% în Cotroceni, -1% în Ştefan cel Mare, -0,5% în Pipera şi -0,4% în Ferdinand.
În Timişoara, deşi media de preţ consemnată la nivel de oraş în trimestrul al doilea din 2017 este de doar 1.080 de euro pe metru pătrat util, niciuna dintre zonele analizate nu coboară sub pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat. Dacă în zonele Ultracentral, Medicină şi Piaţa Unirii pretenţiile vânzătorilor ajung la 1.420 de euro pe metru pătrat util, acestea scad până la 1.030 de euro pe metru pătrat util în zonele Bucovina, Simion Bărnuţiu, Gării, Dorobanţilor şi Mircea cel Bătrân.
În ultimele trei luni, preţurile apartamentele au crescut cu 6,3% în zonele Complex Studenţesc, Dacia, Elisabetin şi Olimpia-Stadion, pe locul al doilea în clasament aflându-se o creştere de 4,6% în arealul Ultracentral-Medicină-Piaţa Unirii. Cel mai puţin (+1,1%) s-au scumpit chiar cele mai accesibile locuinţe, din zonele: Bucovina, Simion Bărnuţiu, Gării, Dorobanţilor şi Mircea cel Bătrân.
Citeşte şi: Cea mai mare tranzacţie din Bucureşti a picat: Dedeman nu mai cumpără clădirile de birouri AFI Park 1-3
Citeşte şi: Programul lansat de o puştoaică REZOLVĂ problema de care fug toţi oamenii de afaceri. Acum câştigă milioane de dolari
Citeşte şi: Eurostat: 29% din utilizatorii de internet şi 9% din companii foloseau servicii de cloud în 2016
Citeşte şi: Ministrul Energiei: Amânarea licitaţiilor pentru furnizorii de ultimă instanţă, una din cauzele scumpirii energiei
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe