- Home
- Economic
- SAN FRANCISCO, (25.09.2012, 19:30)
- Marius Oncu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cât costă cu adevărat un iPhone 5: Preţul de producţie pentru smartphone-ul vândut în SUA cu 849 de dolari
Firma de cercetare IHS Suppli a realizat estimări ale preţurilor de producţie pentru cel mai nou smartphone lansat de Apple, iPhone 5, care în SUA este vândut cu 849 de dolari.
Urmărește
12964 afișări
Cât costă cu adevărat un iPhone 5: Preţul de producţie pentru smartphone-ul vândut în SUA cu 849 de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Costul de producţie al celui mai scump model iPhone 5, cel cu memorie internă de 64 GB, este de numai 230 de dolari, potrivit estimărilor firmei de cercetare IHS Suppli, în timp ce preţul de vânzare fără abonament este de 849 de dolari în Statele Unite.
IHS Suppli a publicat, marţi, rezultatele unui test cu iPhone 5, care a presupus demontarea componentelor, identificarea preţurilor acestora şi costul de 8 dolari pe unitate pentru asamblare.
Costurile cu materialele şi asamblarea se ridică la 207 dolari pentru iPhone 5 de 16 GB, la 209 dolari pentru modelul de 32 GB şi la 230 de dolari pentru cel de 64 GB, potrivit firmei de cercetare, citate de MarketWatch.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
IHS Suppli estima la începutul săptămânii trecute un cost de 207 dolari pentru modelul de 16 GB, de 217 dolari pentru cel de 32 GB şi de 238 dolari pentru cel de 64 GB.
În Statele Unite, iPhone 5 are preţuri de vânzare fără abonament de 649 de dolari (16 GB), 749 de dolari (32 GB) şi 849 de dolari (64 GB).
Citeşte şi:
Vânzări record de iPhone 5 în primele trei zile de la lansare. Câte smartphone-uri au fost achiziţionate
În Europa, iPhone 5 a fost lansat în Franţa, Germania şi Marea Britanie.
În Franţa şi Germania, membre ale zonei euro, preţurile sunt de 679 euro (16 GB), 789 euro (32 GB) şi 899 euro (64 GB).
Apple a anunţat, luni, că a vândut un număr record de peste 5 milioane de uPhone-uri în trei zile de la lansarea, vineri, în magazine, în timp ce analiştii anticipau că livrările ar putea atinge în primul week-end de la lansare până la 10 milioane de unităţi. Vânzările sunt uşor peste cele de peste 4 milioane de unităţi înregistrate la lansarea precedentului model, iPhone 4S, în primele trei zile de la lansare, în octombrie anul trecut.
iPhone 5 este disponibil în Statele Unite, Australia, Canada, Franţa, Germania, Hong Kong, Japonia, Singapore şi Marea Britanie, iar din 28 septembrie va fi prezent pe pieţele din alte 22 de ţări. Până la sfârşitul acestui an, iPhone va fi la vânzare în 100 de state.
În anul fiscal 2011, Apple a obţinut venituri de peste 47 miliarde dolari din vânzările iPhone. Compania americană are lichidităţi de peste 120 miliarde de dolari, după profituri record înregistrate în ultimii ani.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe