- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (24.09.2017, 11:06)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cât costă efectele unui incident informatic. Problemele de securitate cibernetică, provocate de terţi, generează cel mai mare cost pentru companii
Cele mai costisitoare breşe de securitate cibernetică pentru companiile de toate mărimile provin din probleme ale unor terţi, ceea ce înseamnă că o companie ar trebui nu doar să investească în propria protecţie, ci să fie atentă şi la cea a partenerilor, avertizează Kaspersky.
Urmărește
589 afișări
Cât costă efectele unui incident informatic. Problemele de securitate cibernetică, provocate de terţi, generează cel mai mare cost pentru companii
Chiar dacă tot mai multe companii (63%, în 2017, comparativ cu 56%, în 2016) investesc în securitate cibernetică, indiferent de rata de recuperare a investiţiei, media costului unui incident de securitate cibernetică este în creştere, arată un nou studiu al Kaspersky Lab şi B2B International.
La nivel global, companiile încep să vadă securitatea IT ca pe o investiţie strategică, iar ponderea bugetelor cheltuite pe securitatea IT este în creştere, ajungând la aproape un sfert (23%) din bugetele IT ale marilor corporaţii. Această situaţie se regăseşte printre companii de toate dimensiunile, inclusiv printre cele foarte mici, acolo unde resursele sunt, de obicei, limitate. Cu toate că securitatea pare să primească o cotă mai mare din bugetul IT, bugetul total se micşorează. De exemplu, bugetul mediu pentru securitatea IT a companiilor mari, în termeni absoluţi, a scăzut anul trecut de la 25,5 de milioane de dolari, la 13,7 milioane de dolari, în 2017, potrivit studiului citat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
În acest an, IMM-urile au plătit, în medie, 87.800 de dolari după un incident de securitate (comparativ cu 86.500 de dolari, în 2016 ), în timp ce întreprinderile au avut o creştere mai mare: 992.000 de dolari, în 2017, comparativ cu 861.000, în 2016.
Mărirea bugetelor IT reprezintă doar o parte din soluţie, ţinând cont de faptul că cele mai însemnate pierderi provin din incidentele care implică probleme cibernetice ale terţilor.
IMM-urile trebuie să plătească până la 140.000 de dolari pentru incidentele care afectează infrastructura găzduită de un terţ, în timp ce companiile mari pierd aproape două milioane de dolari (1.800.000 de dolari), ca rezultat al breşelor ce afectează furnizorii cu care folosesc date în comun, şi 1.600.000 de dolari din cauza furnizorilor de servicii de infrastructură (IaaS – Infrastructure as a Service) cu o protecţie insuficientă.
Imediat ce o companie oferă unei alte organizaţii acces la datele sau la infrastructura sa, vulnerabilităţile uneia dintre ele ar putea să le afecteze pe amândouă, avertizează Kaspersky. Problema devine din ce în ce mai serioasă atunci când guvernele din întreaga lume introduc noi legislaţii prin care le cer organizaţiilor să ofere informaţii despre modul în care folosesc şi protejează datele personale.
Kaspersky Lab este o companie globală din domeniul securităţii cibernetice.
Citeşte şi: Un nou proiect în inima Capitalei, care să rivalizeze cu Centrul : Se deschide primul parc permanent de restaurante / Investiţia se ridică la 200.000 euro
Citeşte şi: Soluţie la criza de personal: Mega Image transformă clienţii în head-hunteri pentru 200 de lei
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe