- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (20.09.2012, 14:40)
- Vlad Popescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Câte zile trebuie să munceşti pentru un iPhone în Bucureşti în comparaţie cu Zurich. Românii stau mai bine decât filipinezii
Un studiu privind veniturile, preţurile şi nivelul de trai din marile oraşe ale lumii, realizat de banca elveţiană UBS, a relevat cât trebuie să muncească locuitorii acestor oraşe pentru a achiziţiona un iPhone.
Urmărește
4197 afișări
Câte zile lucrătoare trebuie să munceşti pentru un iPhone în Bucureşti în comparaţie cu Zurich. Românii stau mai bine decât filipinezii
Un iPhone nou "costă" în Bucureşti peste 28 de zile lucrătoare, faţă de două zile şi şase ore în Zurich sau peste 54 de zile la Manila.
UBS estimează că, în Bucureşti, o persoană care doreşte să cumpere ultimul model de iPhone trebuie să economisească venitul net echivalent obţinut în schimbul a 229 de ore şi jumătate de muncă, ceea ce reprezintă mai mult de 28 de zile lucrătoare a câte 8 ore pe zi.
La Atena, un iPhone 4S de 16 GB, cel mai recent model la data realizării studiului, poate fi cumpărat cu banii economisiţi în10 zile şi şase ore (86 ore), în 16 zile şi patru ore la Praga (131 ore şi jumătate), în 17 zile şi cinci ore la Varşovia (141 ore), în 25 de zile şi şase ore la Budapesta (206 ore) sau aproape 31 de zile la Sofia (247 ore şi jumătate).
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Angajaţii din Zurich pot cumpăra ultimul model de iPhone cu venitul pentru numai 22 de ore de muncă, reprezentând două zile şi şase ore, iar la New York smartphone-ul poate fi achiziţionat după 27 de ore şi jumătate de lucru, adică puţin peste 3 zile lucrătoare.
Locuitorii din Bratislava trebuie să muncească 15 zile şi şase ore (126 de ore şi jumătate) pentru un iPhone, cei din Istanbul mai mult de 20 de zile (165 de ore şi jumătate), 5 zile şi patru ore în Paris (43 de ore şi jumătate), aproape 7 zile (55 ore) la Berlin sau Milano, 15 zile la Moscova (119 ore), 23 de zile la Beijing (184 de ore) sau Buenos Aires (187 ore).
Raportat la preţurile din New York, Bucureştiul este unul dintre cele mai ieftine oraşe din lume. Nivelul mediu al preţurilor din Capitală, exclusiv chirii, reprezintă 39,8% din preţurile din New York, respectiv 34,7% dacă sunt incluse şi chiriile. Singurele oraşe cu preţuri mai mici comparativ cu Bucreştiul sunt metropolele indiene Mumbai şi Delhi.
Salariul mediu net din Bucureşti reprezintă 13,5% din media înregistrată în New York, în timp ce remuneraţia brută echivalează cu 14,8% din venitul brut al unui locuitor al celui mai mare oraş american.
Astfel, un angajat care lucrează în Bucureşti încasează un salariu mediu net de 3,4 dolari pe oră, similar cu cel înregistrat în Sofia, capitala Bulgariei, faţă de 4,6 dolari în Budapesta, 5,5 dolari în Varşovia, 6,3 dolari în Praga sau 10,1 dolari în Atena.
Cei mai bine plătiţi angajaţi din lume lucrează în Zurich, cu un câştig mediu net de 33,4 dolari pe oră, Geneva - 30 dolari pe oră, 27,6 dolari în Luxemburg sau 25,2 dolari în New York. În Barcelona, salariul mediu net este de 14,8 dolari pe oră, faţă de 17,7 dolari în Berlin, 18,5 dolari la Paris, 12,1 dolari la Roma, 19 dolari la Londra, 16,7 dolari în Montreal, 24,5 dolari la Oslo, 24,7 dolari la Sydney, 22,8 dolari la Tokyo, 11 dolari la Tel Aviv, 17,8 dolari la Viena, 5,4 dolari la Shanghai, 7,7 dolari la Sao Paulo sau 7,1 dolari la Istanbul.
Angajaţii din Bucureşti lucrează în medie 1.837 ore pe an, adică aproximativ 35 ore pe săptămână, şi beneficiază anual de 26 de zile de concediu plătit, potrivit raportului UBS. Cel mai mul se lucrează în Mexico City, cu o medie 2.375 ore pe an pe angajat, echivalentul a 45 de ore pe săptămână. Aproape la fel de mult se munceşte în Cairo (2.331 ore pe an), Bangkok (2.312 ore) sau Seul (2.308 ore).
În Budapesta se lucrează în medie 1.912 ore pe an, în Sofia 1.894 ore, la Praga 1.829 ore, la Varşovia 1.793 ore, iar la Atena 1.822 ore. Angajaţii din Zurich lucrează în medie 1.887 ore pe an, faţă de 1.787 la Londra, 1.761 la Barcelona, 1.731 la Frankfurt sau 1.558 ore la Paris, unde conform raportului UBS se munceşte cel mai puţin din lume.
Citeşte şi:
Ce poţi cumpăra cu 20€ în ţările din zona euro
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este femeia care a construit de la zero compania al cărei scop este să rezolve în ţara noastră cea mai mare problemă a omenirii
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe