- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (15.09.2014, 11:10)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazările la hoteluri şi pensiuni: Nerezidenţii au cheltuit 2,2 miliarde lei
Hotelurile şi pensiunile turistice au găzduit în primul semestru 840.000 de nerezidenţi, care au cheltuit 2,2 miliarde lei (500.000 euro), cei mai mulţi (62,1%) venind pentru afaceri, conferinţe sau târguri, cu jumătate dintre cheltuielile efectuate destinate cazării, potrivit datelor INS.
Urmărește
105 afișări
Cazările la hoteluri şi pensiuni: Nerezidenţii au cheltuit 2,2 miliarde lei (Imagine: Shutterstock)
"Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (62,1% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 69,4% din total. Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (37,9% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 30,6% din total", se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Giorgia Meloni a anunţat că jurnalista Cecilia Sala a fost eliberată de către autorităţile iraniene
-
Dronele ucrainene au atacat o zonă în care se află baza de bombardiere strategice a Rusiei
-
Donald Trump declară că nu exclude ocuparea prin forţă militară a Groenlandei, care este teritoriu NATO
Călătoriile în scop personal se referă la vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.
Pe segmentul de afaceri, turiştii preferă în special cazarea cu mic dejun inclus, în proporţie de 92,8% din totalul cheltuielilor pentru cazare.
Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 16,3%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12%, din care alimentele au avut o pondere de 34,9%, iar cadourile şi suvenirurile de 33,6%.
Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au reprezentat 54,9% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cele pentru accesul în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au fost de 64,3% din totalul cheltuielilor pentru recreere.
Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România în prima jumătate a anului, 41% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism, iar 33,5% şi l-au organizat singuri.
Principalul mijloc de transport utilizat de către aceştia a fost avionul, în cazul a 77,4% din numărul total de turişti, urmat de autoturismele proprii (13,2%) autocare şi autobuze (7,2%), trenuri, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete (2,2%).
În trimestrul al doilea au fost cazaţi în România 531.000 de turişti nerezidenţi, care au cheltuit în total aproape 1,33 miliarde lei.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump amenință că „iadul se va dezlănțui în Orientul Mijlociu” dacă ostaticii nu sunt eliberați
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suedia recuperează ancora petrolierului „flotei fantomă” a Rusiei în cazul sabotării cablului Estlink 2
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Orașul din România în care va ninge 4 zile fără oprire, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România, în 2025. Aceasta este lista completă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe