- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (31.12.2016, 13:37)
- Mona Scarisoreanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Ce tip de credit poţi să obţii în funcţie de vârstă
La 25 de ani iei un credit de consum, la care ai ataşat un card, la 35 de ani obţii un credit de câteva mii de euro pentru ca apoi, după 35 de ani să poţi accesa un credit imobiliar. Acesta este profilul clientului bancar, schiţat de Dana Demetrian, Vicepreşedinte BCR.
Urmărește
2378 afișări
“Segmentarea pe vârstă îşi spune cuvântul pe profilul de creditare al fiecărui client şi este generată de necesitatea fiecărei vârste. Astfel, dacă discutăm de tinerii spre 25 de ani, necăsătoriţi, în general aceştia îşi încep activitatea în câmpul muncii, au un salariu mediu spre 1.500 de lei-2.000 de lei şi în general accesează un credit de consum, cu un card de credit ataşat, fiindcă este un instrument de creditare, dar în acelaşi timp şi un instrument de plată. Este un prim pas astfel încât să aibă un istoric de tranzacţionare şi de creditare. Este foarte important ca un client să-şi genereze acest istoric şi, timp de 20 de ani, să nu aibă acces la nici un serviciu financiar şi abia după aceea să acceseze un credit”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dana Demetrian, Vicepreşedinte Executiv Retail şi Private Banking al BCR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
O nouă industrie prinde contur: Cum ar putea ajunge România un hub regional pentru esports
-
Criză politică în Austria. Karl Nehammer îşi dă demisia în urma eşecului formării unei coaliţii
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Muniţie proaspătă pentru strategiile expansioniste ale Guvernului Netanyahu în Orientul Mijlociu
Aceasta arată că, după 25 de ani, până la 35 de ani, clienţii băncilor accesează creditele standard de consum, ce pot atinge câteva mii de euro, în echivalent lei. “Vorbim despre un credit undeva la 4.000 de euro, adică circa 20.000 de lei. Este un client care deja se gândeşte la o locuinţă şi o parte dintre aceştia accesează şi Programul Prima Casă, dar sunt în general necesităţi uzuale de îmbunătăţire a spaţiului în care locuiesc, de achiziţionare a produselor electronice sau chiar şi pentru vacanţe. Sunt tineri care doresc să călătorească şi preferă să acceseze un credit şi să facă acest lucru la o vârstă tânără”, explică vicepreşedintele BCR.
Iar, după vârsta de 35 de ani, clienţii băncilor, pe lângă un card de credit şi un credit de consum, accesează un credit imobiliar. “Fie apelează la Prima Casă sau la un produs standard, în funcţie de profilul fiecărui client, de necesitate, de costul imobilului şi bineînţeles de capacitatea de plată, de prezenţa sau nu a avansului. Am observat că după 35 de ani începem să vorbim despre un profil de tineri care încep să economisească. Sunt în general clienţi care au deja zece ani vechime în câmpul muncii şi au o stabilitate. Pe de altă parte au o familie, au copii”, explică Demetrian.
Iar, după vârsta de 50-60 de ani anumiţi clienţi apelează la credite de consum, însă cei mai mulţi economisesc.
Citeşte şi: Munca în foc continuu: Obligaţiile angajatorilor şi drepturile angajaţilor ce lucrează de sărbători
Citeşte şi: Dolarul american, cotat, vineri, la cel mai scăzut nivel de după Crăciun. Euro, în creştere
Citeşte şi: Recomandările oamenilor de afaceri pentru noul Guvern: Un Minister al Strategiei Naţionale, Codul administrativ şi Fondul de dezvoltare sau TVA zero la vânzarea de locuinţe
Citeşte şi: Ce schimbări legislative aduce data de 1 ianuarie, cu impact în viaţa şi afacerile românilor
Citeşte şi: Guvernul a stabilit o cotă de 8,3% din consumul final de energie electrică a certificatelor verzi
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. La întâlnirea oficială a liderilor europeni cu liderii sirieni din Damasc, noul lider al Siriei, Ahmed al-Sharaa, a refuzat să dea mâna cu Annalena Baerbock, ministrul german de Externe
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe