- Home
- Economic
- BRUXELLES, (06.06.2013, 11:39)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CE vrea să mute supravegherea LIBOR de la Londra la Paris, la o agenţie a UE
Comisia Europeană (CE) a propus transferarea responsabilităţilor de supraveghere a indicelui de dobândă LIBOR din Marea Britanie la Autoritatea Europeană a Valorilor Mobiliare şi Pieţelor (ESMA), instituţie independentă a UE, cu sediul la Paris.
Urmărește
114 afișări
CE vrea să mute supravegherea LIBOR de la Londra la Paris, la o agenţie a UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Decizia este justificată prin importanţa ratelor LIBOR, care influenţează bănci, fonduri de investiţii şi populaţia din mai multe state UE, potrivit unui proiect de directivă obţinut de Bloomberg.
Supravegherea unor indici de importanţă critică privind dobânzile de pe piaţa interbancară de către autorităţi naţionale de reglementare nu va fi eficientă în ceea ce priveşte soluţionarea riscurilor presupuse de astfel de indicatori, se spune în document.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
În prezent, indicele LIBOR este supravegheat de FCA, sau Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie.
Autorităţile de reglementare la nivel global caută alternative la LIBOR, după ce autorităţile din Statele Unite şi Marea Britanie au descoperit că anumite bănci importante au conspirat pentru a manipula dobânzile.
Royal Bank of Scotland şi Barclays (Marea Britanie) şi UBS (Elveţia) au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 2,5 miliarde de dolari pentru astfel de nereguli, iar ancheta continuă la peste 10 instituţii financiare.
Propunerile CE vor acorda autorităţilor de reglementare şi prerogativa de a forţa băncile să participe la comisii care vor furniza informaţii necesare pentru stabilirea indicilor importanţi de dobândă, potrivit proiectului.
Comisia vrea stabilirea unor reguli de bună guvernanţă pentru a asigura un nivel mai ridicat de transparenţă, a limita conflictele de interese şi a garanta reprezentativitatea indicilor, a declarat pentru Bloomberg Chantal Hughes, purtător de cuvânt al comisarului european pentru servicii financiare, Michel Barnier.
De asemenea, cadrul legislativ propus de CE pentru supravegherea indicilor de dobândă va fi susţinut prin sancţiuni, a adăugat Hughes, fără a oferi alte detalii.
Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii FCA şi ai ESMA au refuzat să comenteze informaţiile.
Citeşte şi:
CONFERINŢA MEDIAFAX - Bunescu: Diferenţele de dobânzi faţă de Europa se văd şi în diferenţa dintre dobânda BNR şi cea a BCE
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe