- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cea mai mare bancă din România scoate casele restanţierilor la vânzare cu sutele
BCR, cea mai mare bancă după active, încearcă să accelereze recuperarea pierderilor din credite restante şi aruncă pe piaţa imobiliară un volum impresionant de locuinţe răspândite în întreaga ţară: circa 410 apartamente şi 220 de case (imobile simple de locuit, dar şi vile cu dotări moderne).
Cea mai mare bancă din România scoate casele restanţierilor la vânzare cu sutele (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
Ofertele de vânzare sunt prezentate pe portalul specializat al băncii pentru valorificarea de garanţii recuperate de la clienţii care nu şi-au mai achitat creditele şi însumează circa 135 mil. lei (30 mil. euro) fără TVA.
Creşterea numărului de executări silite operate de BCR vine în contextul în care aproape un sfert din creditele aflate în bilanţul băncii erau clasificate ca neperformante la jumătatea anului. Mai mult, grupul BCR a raportat pe semestrul I o pierdere netă de 125 mil. euro. Noul management condus de cehul Tomas Spurny s-a angajat să readucă banca pe profit anul viitor, angajamentul fiind girat de şeful Erste Group Andreas Treichl.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Potrivit semnalelor din piaţă, BCR şi-a înăsprit în ultimele luni abordarea faţă de creditele cu probleme nu numai în cazul clienţilor de retail, ci şi pe segmentul corporate, un exemplu fiind scoaterea la vânzare a magazinului Cocor din Bucureşti pentru rambursarea creditului către bancă.
Pentru clienţii persoane fizice executarea silită poate avea însă efecte dramatice. Practic, peste 600 de familii sunt pe punctul de a-şi pierde locuinţa pentru că nu şi-au mai plătit ratele către BCR. De la începutul crizei banca a aplicat mai multe formule de restructurare a creditelor, îndemnând clienţii să vină în sucursale cât mai din timp pentru a discuta modalităţi de adaptare a graficelor de rambursare la noile venituri, situaţiile fiind mai dificile în cazul intrării în şomaj. Având una dintre cele mai extinse reţele teritoriale de pe piaţă, BCR are la vânzare locuinţe din toate colţurile ţării, preţurile fiind de asemenea foarte diverse, de la câteva zeci de mii de lei sau sute de mii sau chiar peste un milion de lei.
O situaţie specială este în judeţul Bistriţa-Năsăud, deja o gaură neagră pentru industria bancară din cauza fraudelor la contractarea de credite şi a volumului mare de împrumuturi neperformante - printre cele mai ridicate din ţară. BCR vinde peste 50 de apartamente din această zonă. Majoritatea preţurilor sunt exprimate în lei, însă banca a început să afişeze şi preţuri în euro, aşa cum se practică în general în cazul ofertelor imobiliare, fiind vorba practic de o piaţă în euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36