- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cinci ani de război în Siria au costat exporturile româneşti cel puţin o jumătate de miliard de euro
Exporturile româneşti în Siria au fost în 2016 cu 80% mai mici decât în 2011, anul începutului războiului civil în această ţară, urmărorii cinci ani cauzând exporturilor româneşti în această ţară pierderi cumulate de cel puţin 500 de milioane de euro, potrivit ZF.
Cinci ani de război în Siria au costat exporturile româneşti cel puţin o jumătate de miliard de euro (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)
România s-a ţinut departe de acest război, iar în 2012 preşedintele Traian Băsescu a refuzat retragerea ambasadei de la Damasc pe motiv că avem o comunitate importantă în această ţară. Potrivit Ministerului de Externe, comunitatea românească din Siria numără 10.000 – 12.000 de persoane, în majoritate femei măritate cu cetăţeni sirieni. În prezent Ambasada României este una dintre puţinele care au mai rămas deschise în Siria şi oferă protecţie şi asistenţă consulară pentru cetăţeni din mai multe ţări între care Canada, Franţa, Australia sau Moldova.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Cum se întâmplă însă în vreme de război, comerţul este primul care are de suferit, iar exporturile României către această ţară, chiar dacă nu erau spectaculoase, s-au prăbuşit. În primul an de război, în 2011, exporturile României în Siria au fost de 174 de milioane de euro. Un an mai târziu, ele ajungeau la 71 de milioane de euro, o cădere de 60%. Sirienii importau în mare animale vii (fiind o ţară majoritar musulmană, importau oi şi capre), produse lactate, ouă şi peşte. Anul trecut exporturile au fost de doar 34 de milioane de euro, din care animale vii de 25 de milioane de euro, carne şi preparate din carne de 1,3 milioane de euro şi produse lactate de 4,4 milioane de euro.
Citeşte continuarea articolului pe ZF.ro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20