- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.09.2017, 17:46)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană a propus un nou set de norme pentru fluxul liber al datelor fără caracter personal
Comisia Europeană a propus marţi, un nou set de norme pentru reglementarea fluxului liber al datelor fără caracter personal, ce vor permite stocarea şi prelucrarea acestora pe întreg teritoriul Uniunii, potrivit unui comunicat transmis marţi de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.
Urmărește
187 afișări
Comisia Europeană a propus un nou set de norme pentru fluxul liber al datelor fără caracter personal
Propunerea va contribui la stimularea competitivităţii companiilor europene şi la modernizarea serviciilor publice, eliminându-se astfel restricţiile legate de localizarea datelor, precizează CE.
Propunerile prevăd principiul fluxului transfrontalier liber al datelor fără caracter personal, statele membre nemaiputând impune organizaţiilor obligaţia de a stoca sau de a prelucra datele în interiorul frontierelor naţionale, singurele restricţii fiind legate de siguranţa publică şi principiul disponibilităţii datelor pentru controlul reglementar, autorităţile competente putându-şi exercita dreptul de acces la date indiferent de locul de stocare sau prelucrare a acestora pe teritoriul UE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
O altă propunere precede dezvoltarea unor coduri de conduită la nivelul UE, pentru a elimina obstacolele care împiedică atât trecerea de la un furnizor de servicii de stocare în cloud la altul, cât şi transferul datelor înapoi către sistemele informatice ale utilizatorilor.
Noile norme vor spori securitatea juridică şi vor favoriza un climat de încredere pentru companii şi organizaţii şi vor deschide calea către o piaţă unică veritabilă în domeniul stocării şi prelucrării datelor, favorizându-se astfel dezvoltarea unui sector european al serviciilor de tip cloud competitiv, sigur şi fiabil şi la scăderea preţurilor pentru utilizatorii serviciilor din domeniu, se arată în comunicatul citat.
Comisia a lansat, de asemenea, o consultare publică pentru a evalua punerea în aplicare a Directivei privind informaţiile din sectorul public.
„Economia digitală a Europei este încă puternic divizată de-a lungul unor delimitări naţionale închise. Acest lucru frânează creşterea globală a sectorului digital în Europa. Propunerea noastră, împreună cu normele de protecţie a datelor cu caracter personal din UE, va permite libera circulaţie a tuturor tipurilor de date în cadrul pieţei unice. Fluxul liber de date va favoriza, în cazul IMM-urilor şi start-up-urilor, dezvoltarea unor noi servicii inovatoare şi intrarea pe noi pieţe”, a declarat Andrus Ansip, vicepreşedintele pentru piaţa unică digitală.
Abordarea piedicilor din calea fluxului liber al datelor fără caracter personal este una dintre acţiunile-cheie anunţate în evaluarea la jumătatea perioadei a punerii în aplicare a Strategiei privind piaţa unică digitală.
Citeşte şi: Consiliul Concurenţei verifică preţurile la carburanţi după introducerea supraaccizei/ Ministrul finanţelor: Sincer, nu am urmărit care este preţul carburanţilor la pompă
Citeşte şi: ANAF propune completarea procedurilor de înregistrare sau modificare a domiciliului fiscal
Citeşte şi: Ţările baltice, România şi Bulgaria sunt ţările cele mai neperformante la capitolul reciclării echipamentelor de iluminat
Citeşte şi: Ionuţ Dumitru: Încasările din TVA scad în plin boom economic - despre ce ţară europeană vorbim?
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului