- Home
- Economic
- (04.06.2014, 07:22)
- Adrian Robu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Contribuţia sectorului bancar din Europa la creşterea economică este „nulă sau chiar negativă“
Sectorul bancar european este supradimensionat şi scoate din economie la fel de mult cât aduce, arată o analiză efectuată pentru Comitetul European de Risc Sistemic (CERS), un organism independent al UE responsabil cu supravegherea macroprudenţială a sistemului financiar, care propune majorarea rezervelor minime de capital, scrie Euractiv.
Urmărește
138 afișări
Contribuţia sectorului bancar din Europa la creşterea economică este „nulă sau chiar negativă“ (Imagine: Shutterstock)
„Sistemul bancar european a ajuns la o dimensiune la care contribuţia sa marginală la creşterea economică reală este probabil nulă sau negativă“, se arată în raportul de 50 de pagini, intitulat „Este sistemul bancar din Europa supradimensionat?“. Acesta menţionează o serie de politici menite să aducă sectorul bancar într-o formă mai bună.CERS este susţinut de Banca Centrală Europeană, dar BCE şi mecanismul unic de supraveghere, care monitorizează sistemul bancar din Europa, nu sunt obligate să urmeze recomandările făcute de CERS.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
Analiza notează că sectorul bancar european este asociat de opinia publică cu dezechilibre cum ar fi investiţiile exagerate în domeniul imobiliar şi îndepărtarea forţei de muncă talentate din sectoarele nonfinanciare.
„O chestiune îngrijorătoare“
Aplecarea din ce în ce mai mare în ultimii 15 ani a structurilor financiare din Europa către sistemul bancar şi îndepărtarea de pieţele de capital au determinat o schimbare de trend la nivel global.
„Aceasta este o chestiune îngrijorătoare deoarece structurile financiare cu o aplecare mare spre finanţarea bancară sunt asociate cu o creştere economică mai slabă“, arată sursa citată.
Citeşte mai multe despre aportul sectorului bancar la creşterea economică pe www.zf.ro.
Citește pe alephnews.ro: Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe