Cum a blocat Bitdefender un atac informatic al hackerilor chinezi asupra oficialilor armatei americane

Bitdefender, compania românească specializată în soluţii antivirus, a reuşit să anticipeze şi să blocheze un atac informatic lansat de un grup de hackeri din China asupra computerelor unor oficiali din cadrul armatei americane.

Urmărește
477 afișări
Imaginea articolului Cum a blocat Bitdefender un atac informatic al hackerilor chinezi asupra oficialilor armatei americane

Cum a blocat Bitdefender un atac informatic al hackerilor chinezi asupra oficialilor armatei americane (Imagine: Shutterstock)

Practic, hackerii au încercat să obţine informaţii despre situaţia militară din Iran prin intermediul unor e-mail-uri de tip spam care, odată accesate de către destinatari permiteau accesul pe computerele acestora, ne-au explicat reprezentanţii companiei.

"Dacă de obicei o campanie spam vine într-un număr semnificativ de mesaje, această campanie a ajuns la foarte puţine victime, ceea ce ne face să credem că victimele au fost alese cu atenţie. Practic, putem vorbi despre atacuri targetate", a declarat pentru gândul Andrei Taflan, global PR coordinator Bitdefender.

Astfel de atacuri, numite campanii "spear-fishing" tocmai pentru că anumite victime, sunt periculoase deoarece hackerii "pot pune mâna pe informaţii confidenţiale catalogate ca fiind secret de stat, pot compromite securitatea operaţiunilor din zonă sau pot expune alţi oficiali", ne-a explicat Taflan.

Cum au reuşit experţii Bitdefender să blocheze atacul

Experţii Bitdefender au reuşit să blocheze atacul hackerilor chinezi deoarece acesta a fost similar altor încerceri de a compromite sistemul de securitate al armatei Statelor Unite, fiind astfel anticipat din timp de specialişti.

Pentru a bloca campaniile spear-fishing, experţii Bitdefender au "introdus semnături în produsul de antivirus şi în soluţiile proprii anti-spam pentru a bloca respectivele mesaje înainte de a ajunge la ţintă", au precizat reprezentanţii companiei. Pentru a se asigura că persoanele care folosesc alte soluţii de securitate nu cad victime acestor atacuri, compania a cooperat cu alţi producători de antiviruşi pentru a implementa filtrele respective.

Citeşte mai multe despre blocarea atacului hackerilor chinezi de către Bitdefender pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici