Descoperire MAJORĂ legată de maşinile Diesel: Emisiile de oxid de azot ar fi dus la decesul a 38.000 de persoane

Mai mulţi factori, printre care ineficienţa testelor de laborator sau mentenanţa inadecvată, au făcut ca automobilele Diesel să emită cu 4,6 tone de oxid de azot (NOx) mai mult decât permit standardele, conform unui nou studiu al cercetătorilor de la ”University of Colorado Boulder”.

Urmărește
667 afișări
Imaginea articolului Descoperire MAJORĂ legată de maşinile Diesel: Emisiile de oxid de azot ar fi dus la decesul a 38.000 de persoane

Descoperire MAJORĂ legată de maşinile Diesel: Emisiile de oxid de azot ar fi dus la decesul a 38.000 de persoane (Imagine: AFP)

Studiul, publicat recent în revista Nature, arată că doar aceste emisii în exces duc la 38.000 de decese anual, în întreaga lume, scrie Science Daily.
 
Mai mult decât atât, studiul arată o lipsă de consistenţă între cantitatea emisă de vehicule în timpul testelor şi cantitatea emisă în realitate - o problemă care este chiar mai severă ca în incidentul din 2015, unde a fost implicată compania Volkswagen.
 
Cercetarea a constat în efectuarea a 30 de analize asupra emisiilor în condiţii reale în mai multe ţări precum Australia, China, Canada, India, Japonia, Mexic, Rusia, Statele Unite şi ţări din Uniunea Europeană.
 
Au observat că, în 2015, vehiculele care folosesc motorină au emis 13,1 milioane de tone de oxide de azot, în condiţiile în care limita era de 8,6 milioane de tone.

Expunerea la oxid de azot poate duce la boli cardiace, cancer la plămâni şi alte probleme de sănătate.

Citeşte continuarea pe Descoperă.ro.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici