- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (11.12.2016, 18:45)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Din 10 firme care obţin şi profit, şi credibilitate, nouă au capital românesc
Cele mai multe companii – 91% din total – profitabile şi în acelaşi timp considerate ca fiind de încredere sunt firmele cu capital românesc, acestea fiind şi principalele care susţin economia României, arată un studiu al CreditInfo – companie specializată în managementul riscului comercial.
Urmărește
855 afișări
Din 10 firme care obţin şi profit, şi credibilitate, nouă au capital românesc (Imagine: Shutterstock / Mediafax Foto)
În top se mai află, în ordine, firme cu capital italienesc (1,76%), german (1,34%), unguresc (0,63%), francez (0,59%), austriac (0,55%), olandez (0,49%) şi cipriot (0,38%).
Potrivit studiului citat, cele mai multe companii profitabile şi considerate de încredere, în total 7.359, au o vechime de 24 de ani în piaţă. Aproape 6.500 de companii relativ noi, cu o vechime de 3 ani în piaţă, îndeplinesc criteriile de profitabilitate şi, simultan, sunt considerate de încredere. Cele mai multe firme profitabile şi considerate de încredere sunt IMM-urile (63%).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
„Studiul nostru demonstrează încă o dată faptul ca IMM-urile reprezintă motorul economiei româneşti. Acest segment reprezintă 99,03% din companiile profitabile şi considerate de încredere. Din respect pentru ele, acordăm pentru al doilea an certificatul Strongest in Romania. Este modul nostru de a le recunoaşte meritele şi de a le oferi susţinere într-o dezvoltare durabilă”, a declarat Aurimas Kacinskas, directorul general al CreditInfo România.
Firmele din domeniul transportului rutier de mărfuri sunt cele mai profitabile şi de încredere, mai arată autorii studiului. „Domeniile de activitate în care activează aceste companii sunt transportul rutier de mărfuri (5,01%), urmat de comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate (3,45%), construcţiile (3,37%), sectorul de contabilitate şi audit (2,95%), respectiv consultanţa pentru afaceri şi management (2,9%)”, rezultă din analiza CreditInfo.
În ceea ce priveşte firmele cu cifre de afaceri mari, de peste 50 de milioane de euro, „în România sunt înregistrate 556 de companii de asemenea nivel. Dintre acestea, doar 46% sunt considerate de încredere şi profitabile”. Autorii studiului mai arată că o cincime din firmele profitabile din România se află în Bucureşti – 14.164 de firme, reprezentând 20,24%. „Aici sunt înregistrate şi cele mai multe firme din ţară (266.635 de firme). În clasament urmează judeţele Cluj (4.019 firme – 5,74%), Timiş (3.307 firme – 4,73%), Braşov (2.675 de firme – 3,82%) şi Constanţa (2.576 de firme – 3,68%)”.
Certificatul Strongest este un proiect care a apărut acum şase ani pe piaţă şi sunt peste 15.000 de companii certificate la nivel european, în baza a 20 de criterii stricte de selecţie aplicate privind indicatorii de solvabilitate. În ţara noastră, proiectul Strongest in Romania este în anul al doilea de activitate şi este marcă înregistrată la OSIM.
CreditInfo România are o experienţă de 13 ani în piaţa din ţara noastră, sprijinind companiile în luarea unor decizii de credit.
Citeşte şi: Românii vor cheltui cu cardul peste 1,5 milioane de euro pe oră înaintea Crăciunului/ Premii în bani şi vouchere de cumpărături pentru plăţile cu „banii de plastic”
Citeşte şi: Băncile britanice vor să se supună legislaţiei UE pentru cinci ani într-o înţelegere post-Brexit
Citeşte şi: Românii din străinătate, cei mai mari investitori în ţară din afara graniţelor şi în 2015
Citeşte şi: Declarat ilegal de UE, timbrul de mediu se plăteşte în continuare la înmatricularea maşinilor
Citește pe alephnews.ro: Prințul Andrew se confruntă cu dificultăți financiare după ce Regele Charles i-a anulat alocația regală
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Uraganele reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Care sunt bolile mortale nou apărute
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian