- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (15.12.2016, 13:59)
- Mona Scarisoreanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dolarul american, cotat joi la maximul istoric de 4,31 lei / Trader: Dolarul va ajunge la egalitate cu euro în câteva săptămâni
Dolarul a atins joi un maxim istoric, micşorând diferenţa faţă de euro, pe fondul deciziei FED de a mări dobânda de referinţă cu 0,25%.
Urmărește
1215 afișări
Dolarul american, cotat joi la maximul istoric de 4,31 lei
Potrivit cursului oficial făcut public de BNR, dolarul a atins un nou maxim istoric, micşorând diferenţa faţă de euro.
Astfel, dolarul american a fost cotat joi la 4,3146 lei, în vreme ce moneda europeană a atins 4,5202 lei.
Creşterea dolarului vine pe fondul deciziei FED de a mări dobâda de referinţă cu 0,25%, o măsură aşteptată de altfel din cauza dobânzilor foarte scăzute de pe piaţă, dar şi a măsurilor economice anunţate de preşedintele ales al SUA Donald Trump.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Claudiu Cazacu, analist-şef al sucursalei din România a Casei de brokeraj X-Trade Brokers, a declarat pentru MEDIAFAX că, în următoarele săptămâni se aşteaptă ca dolarul american să ajungă la paritate cu euro.
„Credem că este posibil să avem un euro egal cu dolarul american, chiar şi anul acesta, cel târziu la începutul anului viitor. Vorbim despre următoarele săptămâni”, a precizat Claudiu Cazacu. El a mai spus că dolarul este pe trend ascendent de mai multă vreme, iar acum a ajuns un nivel pe care nu l-a mai atins din 2002 în raport cu moneda unică europeană.
„Motivul pentru care dolarul s-a apreciat este ieşirea dintr-o perioadă de consolidare a cotaţiilor euro-dolar. Concret, este vorba despre întărirea politicii monetare în SUA. FED nu numai că a majorat dobânda de referinţă cu 0,25%, dar a şi pregătit pieţele pentru încă alte trei astfel de majorări anul viitor, în timp ce aşteptările iniţiale erau doar pentru două măriri de dobândă. Cu dobânzi mai mari decât se poate găsi în Europa, capitalurile sunt atrase de plasamente în SUA. Dolarul creşte faţă de euro, iar euro se întăreşte în raport cu leul, deci efectul este cumulat faţă de moneda noastră”, a adăugat reprezentantul casei de brokeraj.
Pentru România, un dolar mai puternic înseamnă scumpirea carburanţilor. „Majorările de preţuri nu vor apărea imediat. Însă dolarul intră în calculul combustibililor pe piaţa internă. Iar această scumpire se duce pe orizontală şi în alte zone. Pentru cei care au credite în dolari, dar care nu cred că sunt foarte multe, efectul este unul negativ. Cei care au însă economii în dolari au de câştigat. De asemenea, au de câştigat cei care exportă în afara Europei, cu preţuri stabilite în dolari. Din păcate, cei mai mulţi dintre aceşti exportatori vând materie primă şi nu produse cu valoare adăugată mare. Pe de altă parte, produsele importate din China se vor scumpi”, a adăugat Claudiu Cazacu.
Dolarul a atins joi un maxim istoric, micşorând diferenţa faţă de euro, pe fondul deciziei FED de a mări dobânda de referinţă cu 0,25%.
Potrivit cursului oficial publicat joi de BNR, dolarul a atins un nou maxim istoric, micşorând diferenţa faţă de euro.
Astfel, dolarul american a fost cotat la 4,3146 lei, în vreme ce moneda europeană a atins 4,5202 lei.
Citeşte şi: O firmă înfiinţată cu 100 de dolari împrumutaţi are o cifră de afaceri de 9,5 milioane euro: ”După Revoluţie nu existau piese de schimb, cererea era foarte mare. Şi atunci am identificat această nişă”
Citeşte şi: Chinezii de la CEFC au ajuns în etapa finală a tranzacţiei privind 51% din KMG International
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:55
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
astăzi, 12:30
Cercetări pentru împiedicarea dreptului la vot, după ce o pacientă din spital nu a putut vota