- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (23.01.2017, 13:39)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ernst & Young: Variaţiile valutare ar putea crea momente prielnice pentru tranzacţiile anului 2017
Variaţiile valutare ar putea crea momente prielnice pentru tranzacţii, presiunea exercitată asupra modei europene şi a lirei putând avea o influenţă pozitivă asupra activelor europene, potrivit unei prezentări a tendinţelor pe piaţa globală a fuziunilor şi tranzacţiilor din 2017 a firmei Ernst & Young.
Urmărește
460 afișări
Ernst & Young: Variaţiile valutare ar putea crea momente prielnice pentru tranzacţiile anului 2017
„Anul 2016 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru încheierea de tranzacţii”, precizează compania de servicii profesionale EY. Chiar dacă valoarea globală a tranzacţiilor – 3.500 de miliarde de dolari – a scăzut cu 17% faţă de 2015, un an record din acest punct de vedere, anul 2016 a marcat, per ansamblu, o creştere de 9% faţă de 2014 şi de 44% faţă de 2013.
Potrivit datelor transmise de EY, prima tendinţă care va defini piaţa globală a tranzacţiilor în 2017 se va remarca prin accelerarea ritmului de regândire al modelelor de afaceri, pe măsură ce companiile continuă să se adapteze la transformarea digitală, la estomparea graniţelor tradiţionale între industrii şi la schimbarea preferinţelor consumatorilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Surse: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
-
Rezultate parţiale după numărarea voturilor din aproape 70% dintre secţiile de votare. Ciolacu pe unu, Georgescu pe doi, Simion pe trei. Lasconi pe 4, dar aşteptă marile oraşe
-
Alegeri prezidenţiale. Noi rezultate EXIT-POLL. Ciolacu scade, Lasconi şi Georgescu cresc
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
Din totalul tranzacţiilor înregistrate anul trecut, 9.616 au fost trans-sectoriale şi au valorat împreună 937 de miliarde de dolari – o creştere de 11% faţă de 2015 – ceea ce semnalează faptul că executivii caută să atingă nivelul de inovare necesar pentru stimularea reinventării pe scară mai largă a propriilor modele de afaceri şi a sectoarelor din care fac parte companiile lor, sugerează reprezentanţii EY.
EY prognozează că în 2017 ar putea fi interesate şi alte ţări, cu excepţia Chinei, de achiziţia de segmente de creştere şi de asigurarea lanţurilor de aprovizionare.
Anul trecut, valoarea tranzacţiilor derulate de cumpărătorii chinezi (210 miliarde de dolari) a înregistrat o creştere de 127% faţă de 2015. Per ansamblu, în anul 2016 s-au înregistrat 8.731 tranzacţii trans-frontaliere, cu o valoare cumulată de 1.300 de miliarde de dolari (37% din valoarea totală).
O altă tendinţă care ar putea influenţa tranzacţiile este reprezentată de variaţiile valutare care creează momente prielnice pentru tranzacţii. „Momentul încheierii unei tranzacţii poate fi afectat de mişcările valutare, iar presiunea exercitată asupra lirei sterline şi a monedei europene poate face activele din Europa mai atrăgătoare”, potrivit EY.
Compania de servicii profesionale menţionează că „anul trecut s-a văzut un număr record de tranzacţii eşuate din cauza îngrijorărilor legate de reglementări şi de politicile antitrust. În anul 2017, aspectul care ţine de reglementări în cadrul tranzacţiilor va fi în centru atenţiei, mai ales în Statele Unite, unde rezultatul alegerilor prezidenţiale ar putea însemna o relaxare a controalelor”.
Potrivit analizei EY, „se remarcă o tendinţă crescândă în unele ţări spre generarea de campioni economici naţionali, care să vină cu şanse egale în lupta cu marii jucători din mediu de afaceri global - tot mai competitiv. Autorităţile de reglementare de pe pieţele dezvoltate, în special din Statele Unite şi Europa, s-ar putea să fie interesate să răspundă unei astfel de tendinţe din piaţă globală”.
Ultima tendinţă menţionează că fluxul estimat al tranzacţiilor va rămâne stabil, în pofida incertitudinii geopolitice şi al schimbărilor rapide, fapt care indică o activitate a fuziunilor şi tranzacţiilor (M&A) la fel de puternică – dacă nu cumva şi mai puternică – în 2017.
„În 2017, companiile vor accelera probabil achiziţiile din afara sectorului lor de bază, ca răspuns la creşterea competiţiei, la nevoia de a câştiga clienţi noi şi pentru a-şi extinde oferta de produse”, sugerează EY.
EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global. Filialele din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale.
Citeşte şi: Studiu Imobiliare.ro: Unul din trei români, interesat să cumpere, vândă sau închirieze o proprietate
Citeşte şi: Sorin Pâslaru, editorialist ZF: Un buget suprarealist. Guvernul Grindeanu insistă în proiectul de buget pe venituri de 254 de miliarde de lei în 2017, cu 14% mai mari decât anul trecut
Citeşte şi: Cristian Pârvan, AOAR: Bugetul proiectat pe o creştere nerealistă a ponderii industriei în PIB
Citește pe alephnews.ro: EXIT POLL 21:00 Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 24,1%, Elena Lasconi 19,6%, Călin Georgescu 17,1% George Simion 13,8%
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e pe locul 2 acum
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe