- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.11.2017, 15:35)
- Anca Olteanu
Eurostat: România are cele mai mici preţuri la gazele naturale pentru consumatorii casnici
România are cele mai mici preţuri la gazele naturale pentru consumatorii casnici, 3,2 euro per 100 kWh, cele mai mari preţuri fiind plătite de suedezi, 12 euro per 100 kWh, în primul semestru din 2017, potrivit unui comunicat publicat miercuri de Eurostat.
Urmărește
388 afișări
Eurostat: România are cele mai mici preţuri la gazele naturale pentru consumatorii casnici
Preţurile gazelor pentru consumatorii casnici au scăzut cu 6,3%, în medie, în Uniunea Europeană între primul semestru din 2016 şi primul semestru din 2017, ajungând la 5,8 euro per 100 kWh. România a înregistrat cele mai mici preţuri la gaze pentru gospodării în prima jumătate a acestui an (3,2 euro per 100 kWh), fiind urmată de Bulgaria (3,3 euro), Ungaria (3,5 euro), Croaţia (3,6 euro), Lituania (3,7 euro), Danemarca (8 euro) şi Suedia (12 euro). Preţul mediu al gazelor în UE a fost de 5,8 euro per 100 kWh.
În UE, preţurile la electricitate plătite de consumatorii casnici au scăzut între primul semestru din 2016 şi primul semestru al acestui an, la 20,4 euro per 100 kWh. Preţurile la electricitate pentru gospodării în prima jumătate din 2017 au variat între 10 euro per 100 kWh în Bulgaria până la peste 30 de euro per 100 kWh în Danemarca şi Germania.
Taxele şi impozitele în Uniunea Europeană au reprezentat aproape o treime (37%) din preţul electricităţii plătit de gospodării în prima jumătate a acestui an şi 26% din preţul gazelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
În prima jumătate a anului, taxele şi impozitele au reprezentat cea mai mare contribuţie la preţul gazelor pentru consumatorii din Danemarca (55% din preţul gazelor pentru consumatori), Olanda (53%), România (47%) şi Suedia (44%). La polul opus, cele mai mici contribuţii din preţ au fost raportate în Marea Britanie (7%) şi Luxemburg (10%).
România se numără printre statele din UE unde preţurile la electricitate pentru consumatorii casnici au scăzut între primul semestru din 2016 şi primul semestru de anul acesta. Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Italia (11,2%), Croaţia (10,2%), Lituania (9,3%), Luxemburg (4,9%), Austria (4,1%), România (4,0%) şi Olanda (3,6%). În schimb, cele mai mari creşteri au fost raportate în Cipru (22%), Grecia (12,8%) şi Belgia (10%).
Citeşte şi: Bitcoin a depăşit pragul record de 10.000 de dolari. Va trece de 40.000 până la finele lui 2018?
Citeşte şi: Transportatorii ameninţă cu mărirea tarifelor dacă Guvernul nu le va returna o parte din supraacciză
Citeşte şi: Revoluţia fiscală | Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe