- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (14.06.2016, 11:41)
- Departamentul Economic
Eveniment ZF&GO4IT: Vânzările de drone, 2500-3000 bucăţi pe an în România. Este ilegal să decolezi şi să aterizezi o dronă în oraş
Vânzările de drone în România sunt încă limitate şi nu depăşesc 2500-3000 de bucăţi pe an, dezvoltarea pieţei fiind îngrădită şi de o nouă lege emisă de Ministerul Transporturilor, a spus Dan Cuţui, CEO Falcon Electronics, la conferinţa Go4It "Revoluţia Dronelor".
Urmărește
3422 afișări
CEO Falcon Electronics: Vânzările de drone nu depăşesc 2500-3000 bucăţi pe an în România
"Ministerul Transporturilor a emis o lege care omoară o piaţă care încă nu se formase. Este foarte restrictivă, chiar şi pentru dronele mici. Utilizatorii trebuie să le înregistreze, să plătească o taxă care depăşeşte uneori valoarea dronelor şi trebuie să anunţe mereu autorităţile când le folosesc", a spus Cuţui.
La nivel global, există circa două milioane de drone, care creează valoare mai ales prin aplicaţiile folosite.
Remus Dogaru, AACR: Este ilegal să decolezi şi să aterizezi o dronă în oraş
Pentru a zbura în legalitate o dronă, posesorul acesteia trebuie s-o identifice, iar în momentul în care vrea s-o zboare trebuie să anunţe centrul de operaţiuni aeriene, a spus Remus Dogaru, inspector aeronautic – Autoritatea Aeronautică Civilă Română, în cadrul evenimentului Revoluţia dronelor organizat de ZF&GO4IT.
Potrivit lui Remus Dogaru, legislaţia naţională există din 2007, dar ulterior unui ordin a fost modificat codul aerian care asimilează dronele ca fiind aeronave civile: ”Este ilegal să decolezi şi să aterizezi o dronă în oraş.”
”Orice dronă care se încadrează între 15 kg şi 150 de kg trebuie să aibă permis national de zbor. Componentele de drone sunt produse aeronautice, iar taxa de identificare a unei drone este de 90 de euro +TVA.” a mai spus Dogaru.
Ziarul Financiar împreună cu GO4IT a organizat marţi evenimentul "Revoluţia Dronelor" la care au participat reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Apărării, ai Autorităţii Aeronautice Civile Române, profesori din cadrul Universităţii Dunărea de Jos, Galaţi, şi antreprenori.
Ziarul Financiar împreună cu GO4IT au adus în discuţie unul dintre cele mai fierbinţi subiecte despre noile tendinţe ce vor marca următorii anii în materie de tehnologie.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe