- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EXCLUSIV: Fiscul verifică dacă marile companii petroliere ascund profitul real
Companiile petroliere vor fi supuse unei inspecţii fiscale generale, prin care autorităţile vor verifica dacă structura cheltuielilor din bilanţ nu este "încărcată" prin costuri nejustificate, pentru reducerea profitului real, precum şi cauza pierderii fiscale declarate, afirmă surse din Guvern.
EXCLUSIV: Fiscul verifică dacă marile companii petroliere ascund profitul real (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)
"Se va verifica şi dacă nu cumva profiturile au fost mutate în străinătate, prin procedura preţurilor de transfer", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din Guvern.
Controlul va începe la solicitarea premierului Emil Boc.
Preţurile de transfer reprezintă valorile plătite de o firmă pentru un bun, serviciu sau împrumut preluat de la o altă firmă din acelaşi grup. Preţurile de tranfer pot fi şi o variantă de realocare a profiturilor sau pierderilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi ce ai de făcut la alegeri. Pui ștampila pe alb!
-
Vreme extremă în Bucureşti: de la 14 grade, la ger şi ninsoare în doar 24 de ore
-
Ultimele atacuri aeriene ruseşti asupra Ucrainei ameninţă cu o „pană de curent catastrofală”
-
Ambasada SUA la Kiev se închide după un avertisment privind un atac aerian „semnificativ”
Raportul întocmit, la începutul acestui an, de autorităţi în cazul producătorilor şi distribuitorilor de benzină şi motorină relevă, printre altele, că aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, iar profiturile înregistrate de acestea nu reflectă evoluţia veniturilor în raport cu cea a principalelor categorii de cheltuieli.
"Din verificările efectuate a rezultat că, la sfârşitul perioadei analizate, profiturile înregistrate de companii nu reflectă evoluţia veniturilor în raport cu evoluţia principalelor categorii de cheltuieli obiective. Astfel, dacă avem în calcul că, per ansamblu, preţurile de vânzare la pompă au crescut cu circa 20%, creştere concretizată în majorarea în egală măsură a veniturilor, coroborat cu faptul că, faţă de anii anteriori, nivelul principalelor categorii de cheltuieli a rămas relativ constant sau a cunoscut creşteri nesemnificative, rezultă că exerciţiile financiare trebuia să înregistreze o creştere proporţională a profiturilor şi, pe cale de consecinţă, a impozitului pe profit. Urmare constatărilor făcute de organele de control a rezultat că, în realitate, aceste companii nu numai că nu au înregistrat profit, dar situaţiile financiare contabile prezintă pierderi semnificative", potrivit documentului obţinut de MEDIAFAX.
Potrivit datelor transmise Bursei în luna noiembrie a anului trecut, Rompetrol Rafinare, deţinută de KazMunaiGaz, a înregistrat în primele nouă luni pierderi de 139,6 milioane dolari, mai mari cu 29,1% faţă de perioada similară din 2009.
În acelaşi interval, OMV Petrom, companie controlată de grupul austriac OMV, a obţinut un profit de 1,411 miliarde lei (337,2 milioane euro), în creştere cu 46%, conform informaţiilor comunicate Bursei în noiembrie 2010.
AGA Petrotel-Lukoil din Ploieşti, companie controlată de grupul petrolier rus Lukoil, a decis la finele lunii noiembrie majorarea capitalului social cu 583,2 milioane lei (aproximativ 136 milioane euro), de la 246,5 milioane lei la 829,7 milioane lei, pentru acoperirea pierderilor şi asigurarea continuării activităţii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO