- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.12.2023, 12:33)
- Tiberiu Sabo
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Firmele producătoare de cafea se îndepărtează de Africa din cauza legislaţiei UE
Importatorii de cafea din Uniunea Europeană încep să reducă achiziţiile de la micii fermieri.
Urmărește
628 afișări
Firmele producătoare de cafea se îndepărtează de Africa din cauza legislaţiei UE
Importatorii de cafea din Uniunea Europeană încep să reducă achiziţiile de la micii fermieri din Africa şi nu numai, în timp ce se pregătesc pentru o lege istorică a UE care va interzice vânzarea de bunuri legate de distrugerea pădurilor, o cauză a schimbărilor climatice - notează Reuters.
Surse din industrie au arătat că dificultatea de a se conforma Regulamentului UE privind defrişările (EUDR), care intră în vigoare la sfârşitul anului 2024, înseamnă că acesta are deja efecte, care ar putea, în timp, să remodeleze pieţele mondiale de mărfuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Patru companii au anunţat o scădere a comenzilor în ultimele luni pentru cafeaua din Etiopia, unde aproximativ cinci milioane de familii de fermieri se bazează pe această cultură. Acestea au avertizat că strategiile de aprovizionare adoptate de companii înainte de intrarea în vigoare a legii riscă să sporească sărăcia micilor agricultori şi să crească preţurile pentru consumatorii din UE, subminând, în acelaşi timp, impactul EUDR asupra conservării pădurilor.
"Nu văd nicio posibilitate de a cumpăra cantităţi semnificative de cafea etiopiană în viitor", a declarat Johannes Dengler, director la o firmă germană care cumpără aproximativ 1% din cafeaua exportată la nivel mondial.
În conformitate cu EUDR, importatorii de produse de bază precum cafea, cacao, soia, palmier, lemn şi cauciuc - şi produsele care le utilizează - trebuie să poată dovedi că bunurile lor nu provin din terenuri defrişate, în caz contrar fiind pasibili de amenzi mari.
Defrişările reprezintă a doua cauză principală a schimbărilor climatice, după arderea combustibililor fosili.
Comisia Europeană a declarat că are mai multe iniţiative pentru a ajuta ţările producătoare şi micii fermieri să se conformeze EUDR, inclusiv una lansată la COP28, în cadrul căreia UE şi statele membre au promis 70 de milioane de euro în acest scop.
EUDR solicită companiilor să îşi cartografieze digital lanţurile de aprovizionare până la parcela unde au fost cultivate materiile prime, ceea ce ar putea implica urmărirea a milioane de ferme mici din regiuni îndepărtate. În plus, deoarece adesea, companiile nu tratează direct cu fermierii, acestea s-ar putea baza parţial pe datele furnizate de mai mulţi intermediari locali, cu unii dintre ei neavând nici relaţii directe sau încredere.
Cafeaua generează 30-35% din veniturile totale din export ale Etiopiei, aproape un sfert dintre acestea fiind vândute către UE.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe