- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.12.2023, 12:33)
- Tiberiu Sabo
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Firmele producătoare de cafea se îndepărtează de Africa din cauza legislaţiei UE
Importatorii de cafea din Uniunea Europeană încep să reducă achiziţiile de la micii fermieri.
Urmărește
628 afișări
Firmele producătoare de cafea se îndepărtează de Africa din cauza legislaţiei UE
Importatorii de cafea din Uniunea Europeană încep să reducă achiziţiile de la micii fermieri din Africa şi nu numai, în timp ce se pregătesc pentru o lege istorică a UE care va interzice vânzarea de bunuri legate de distrugerea pădurilor, o cauză a schimbărilor climatice - notează Reuters.
Surse din industrie au arătat că dificultatea de a se conforma Regulamentului UE privind defrişările (EUDR), care intră în vigoare la sfârşitul anului 2024, înseamnă că acesta are deja efecte, care ar putea, în timp, să remodeleze pieţele mondiale de mărfuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Patru companii au anunţat o scădere a comenzilor în ultimele luni pentru cafeaua din Etiopia, unde aproximativ cinci milioane de familii de fermieri se bazează pe această cultură. Acestea au avertizat că strategiile de aprovizionare adoptate de companii înainte de intrarea în vigoare a legii riscă să sporească sărăcia micilor agricultori şi să crească preţurile pentru consumatorii din UE, subminând, în acelaşi timp, impactul EUDR asupra conservării pădurilor.
"Nu văd nicio posibilitate de a cumpăra cantităţi semnificative de cafea etiopiană în viitor", a declarat Johannes Dengler, director la o firmă germană care cumpără aproximativ 1% din cafeaua exportată la nivel mondial.
În conformitate cu EUDR, importatorii de produse de bază precum cafea, cacao, soia, palmier, lemn şi cauciuc - şi produsele care le utilizează - trebuie să poată dovedi că bunurile lor nu provin din terenuri defrişate, în caz contrar fiind pasibili de amenzi mari.
Defrişările reprezintă a doua cauză principală a schimbărilor climatice, după arderea combustibililor fosili.
Comisia Europeană a declarat că are mai multe iniţiative pentru a ajuta ţările producătoare şi micii fermieri să se conformeze EUDR, inclusiv una lansată la COP28, în cadrul căreia UE şi statele membre au promis 70 de milioane de euro în acest scop.
EUDR solicită companiilor să îşi cartografieze digital lanţurile de aprovizionare până la parcela unde au fost cultivate materiile prime, ceea ce ar putea implica urmărirea a milioane de ferme mici din regiuni îndepărtate. În plus, deoarece adesea, companiile nu tratează direct cu fermierii, acestea s-ar putea baza parţial pe datele furnizate de mai mulţi intermediari locali, cu unii dintre ei neavând nici relaţii directe sau încredere.
Cafeaua generează 30-35% din veniturile totale din export ale Etiopiei, aproape un sfert dintre acestea fiind vândute către UE.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe