Franţa cere Comisiei Europene extinderea termenului pentru reducerea deficitului bugetar

Franţa cere extinderea termenului pentru reducerea deficitului bugetar, punând presiune pe noul premier, Michel Barnier, care riscă deja un vot de neîncredere.

Urmărește
220 afișări
Imaginea articolului Franţa cere Comisiei Europene extinderea termenului pentru reducerea deficitului bugetar

Franţa a cerut Comisiei Europene să extindă termenul limită pentru prezentarea unui plan de reducerea deficitului public, informează La Tribune du Dimanche, citat de Reuters.

Situaţia financiară deteriorată a băgat Parisul în proceduri disciplinare ale UE, cu presiune pe noul premier.

Barnier a spus, la rândul lui, că nu poate face minuni, dar vrea să restabilească ordinea în finanţele Franţei.

Dificultăţile bugetare ar putea forţa noul guvern al lui Barnier să facă alegeri dificile, între reducerea cheltuielilor şi majorarea impozitelor, sau să-şi piardă credibilitatea în faţa partenerilor UE şi a pieţelor financiare.

În acelaşi timp, alianţa de stânga Noul Front Popular (NFP) şi Mobilizarea Naţională (RN) de extremă dreapta, care deţin o majoritate în parlament, ar putea să îl demită pe Barnier printr-o moţiune de cenzură.

Liderul RN, Marine Le Pen, a declarat că partidul va lua măsuri dacă promisiunile nu sunt respectate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici