- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul ungar crede că va ajunge la un acord cu FMI şi că discuţiile vor fi reluate în septembrie
Guvernul ungar se aşteaptă să ajungă "în cele din urmă" la un acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană (UE) şi anticipează că discuţiile cu creditorii internaţionali vor fi reluate în luna septembrie, a declarat luni ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy.
Guvernul ungar crede că va ajunge la un acord cu FMI şi că discuţiile vor fi reluate în septembrie (Imagine: Daniel Mihailescu/Arhiva Mediafax Foto)
Oficialul a promis totodată că Ungaria va avea anul viitor un deficit bugetar de mai puţin de 3% din PIB, limita cerută de FMI şi UE.
"Discuţiile (din weekend) nu au eşuat, ci am încheiat o etapă a negocierilor. Nu le place taxa asupra băncilor, dar daţi-mi voie să afirm că trebuie să luăm această măsură pentru că astfel va rezulta un nivel sustenabil al deficitului bugetar", a afirmat el.
Matolcsy a adăugat că numai trei dintre cele 27 de state membre UE au un deficit bugetar de sub 3% din PIB.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
"În Ungaria vom avea în acest an un deficit de 3,8% din PIB, iar pentru anul viitor cifra va fi de sub 3% din PIB, deci vom fi în avangarda, în elita UE", a arătat ministrul ungar al Economiei.
Discuţiile dintre reprezentanţii FMI şi UE şi autorităţile ungare pentru evaluarea acordului de împrumut extern încheiat în octombrie 2008 au fost suspendate în weekend, creditorii internaţionali fiind nemulţumiţi de măsurile propuse de guvernul de la Budapesta pentru scăderea deficitului bugetar la cel mult 3% din PIB în 2011.
Cele mai mari nemulţumiri exprimate de FMI şi UE s-au referit la taxa prin care Ungaria vrea să obţină de la bănci 200 miliarde forinţi (peste 700 milioane euro) doar în acest an, dar şi la planurile de plafonare a salariilor din sectorul public, care ar afecta si remuneraţiile oficialilor băncii naţionale.
Guvernul ungar a respins ideea introducerii unor noi măsuri de austeritate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului