- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Harta salariilor din România: În ce judeţe se câştigă cele mai mici şi cele mai mari venituri. Previziunile experţilor în resurse umane
Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş şi Sibiu sunt zonele în care angajaţii au obţinut anul trecut cele mai mari salarii nete, cu valori cuprinse între 2.138 de lei şi 2.857 de lei net pe lună, în timp ce la polul opus se află judeţele Harghita, Teleorman, Suceava, Neamţ şi Vrancea, unde salariile medii ale angajaţilor variază între 1.483 de lei şi 1.544 de lei net pe lună, fiind cele mai mici din ţară, informează ZF.
Harta salariilor din România: În ce judeţe se câştigă cele mai mici şi cele mai mari venituri. Previziunile experţilor în resurse umane (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)
La polul opus se află judeţele Harghita, Teleorman, Suceava, Neamţ şi Vrancea, unde salariile medii ale angajaţilor variază între 1.483 de lei şi 1.544 de lei net pe lună, fiind cele mai mici din ţară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
„Judeţele cu cele mai mari salarii sunt cele în care s-au făcut foarte multe investiţii de către companiile multinaţionale, în care şomajul este aproape inexistent, iar tipurile de joburi sunt din domenii variate. În judeţele mai dezvoltate, unde salariile angajaţilor trec peste 2.000 de lei net pe lună, nu sunt investiţii doar în producţie, ci şi în servicii IT, financiare etc., spre deosebire de judeţele cu salarii mici, unde există în general investiţii foarte puţine, în general în producţie“, a spus Alina Popescu, talent information solution leader pentru România şi regiunea Balcani în cadrul companiei de HR Mercer, parte a grupului Marsh & McLennan Companies.
Salariul mediu la nivelul întregii economii a ajuns anul trecut la 2.088 de lei net pe lună, în creştere cu 12% faţă de anul 2015. Astfel, faţă de salariul mediu pe economie, un bucureştean a câştigat anul trecut cu 36% mai mult, iar un angajat din Harghita a obţinut cu 28% mai puţin.
Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO