În SUA, pandemia ar putea produce un tsunami de datorii la utilităţi

  • Facturile la utilităţi neplătite s-au acumulat de la începutul crizei.
  • Carantina s-a tradus prin facturi mai mari la utilităţi: un economist a estimat că consumul de energie electrică rezidenţială a crescut în medie cu 10% între aprilie şi iulie 2020.
  • O altă companie de monitorizare a consumului de energie a raportat că cererea din aprilie a fost cu 22% mai mare faţă de 2019.
Urmărește
134 afișări
Imaginea articolului În SUA, pandemia ar putea produce un tsunami de datorii la utilităţi

Când pandemia a lovit în martie, în timp ce milioane de persoane îşi pierdeau locurile de muncă şi se chinuiau să-şi plătească facturile, 34 de state au ordonat moratorii obligatorii pentru întreruperea serviciilor de utilităţi - măsuri care au fost cu atât mai vitale cu cât oamenilor li s-a cerut să rămână acasă.

Carantina s-a tradus prin facturi mai mari la utilităţi: un economist a estimat că consumul de energie electrică rezidenţială a crescut în medie cu 10% între aprilie şi iulie 2020, ceea ce a condus la un consum suplimentar în gospodării de aproape 6 miliarde de dolari. O altă companie de monitorizare a consumului de energie a raportat că cererea din aprilie a fost cu 22% mai mare faţă de 2019. Cu toate acestea, deşi nevoia de energie nu încetează niciodată, majoritatea statelor şi-au ridicat în cele din urmă moratoriile; până la sfârşitul lunii octombrie doar 16 state şi Washington D.C. mai aveau moratorii active, acoperind 40% din populaţia SUA.

Alte state suspendă în mod regulat oprirea utilităţilor în timpul iernii sau când vremea este deosebit de rece. Chiar şi în gospodăriile care încă au încălzire şi apă curentă milioane de clienţi acumulează datorii semnificative pe măsură ce numărul facturilor neplătite creşte. Analiştii se tem că suspendarea închiderii utilităţilor, la fel ca suspendarea evacuărilor silite, doar amână o tragedie.

O analiză realizată de Universitatea Duke arată că dacă Congresul ar fi implementat un moratoriu la nivel naţional privind închiderea serviciilor de utilităţi între martie şi noiembrie, infecţiile cu COVID-19 ar fi putut fi reduse cu 8,7%, iar decesele legate de COVID-19 cu aproape 15%, mai relatează ZF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici