Încasările la buget şi traficulul ilicit, în atenţia şefilor vămilor din România şi Moldova

Şefii serviciilor vamale din România şi Republica Moldova s-au întâlnit vineri pentru a discuta despre încasarea veniturilor cuvenite celor două state, fluidizarea traficului de mărfuri şi călători şi prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu mărfuri.

Urmărește
266 afișări
Imaginea articolului Încasările la buget şi traficulul ilicit, în atenţia şefilor vămilor din România şi Moldova

Încasările la buget şi traficulul ilicit, în atenţia şefilor vămilor din România şi Moldova (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Dorel Fronea, vicepreşedinte ANAF, coordonator al activităţii structurilor vamale şi din România, şi Vitalie Vrabie, directorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova s-au întâlnit vineri pentru a discuta despre încasarea veniturilor cuvenite celor două state, fluidizarea traficului de mărfuri şi călători şi prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu mărfuri.

În data de 7 aprilie 2017, la Piatra Neamţ, Direcţia Generală a Vămilor a organizat şedinţa lunară de bilanţ la care au fost invitate să participe persoane din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, directorii executivi ai Direcţiilor Regionale Vamale, şefii unor birouri vamale şi persoane din cadrul cabinetul vicepreşedintelui ANAF care coordonează activitatea structurilor vamale din Romania, şi o delegaţie a Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

“Din prezentarea activităţilor pe trimestrul I 2017 în general, şi pe luna martie în special, de către cele două administraţii vamale a rezultat că sunt depuse eforturi susţinute pentru încasarea veniturilor cuvenite celor două state, fluidizarea traficului de mărfuri şi călători şi prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu mărfuri”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Tot în cadrul întâlnirii de la Piatra Neamţ au avut loc convorbiri între Dorel Fronea, vicepreşedinte ANAF, coordonator al activităţii structurilor vamale din Romania, şi Vitalie Vrabie , directorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, fiind evidenţiată necesitatea coordonării eforturilor de control în vederea accelerării formalităţilor de vămuire de către birourile vamale amplasate la frontiera dintre România şi Republica Moldova, concomitent cu securizarea frontierei vamale externe şi protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene.

În acest context, şefii birourilor vamale de frontieră vor efectua în permanenţă un schimb punctual de informaţii şi se vor întâlni ori de cate ori este nevoie pentru identificarea unor soluţii reciproc acceptabile în vederea fluidizării traficului şi a securizării frontierei vamale a Uniunii Europene.

De asemenea, s-a analizat operaţiunea SCUT 2, a capturii de ţigarete în Portul Constanţa-Sud Agigea şi a posibilităţilor de eficientizare a controalelor la birourile vamale şi a utilizării echipelor canine.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici