- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (11.04.2017, 08:00)
- Mona Scarisoreanu
Încasările la buget şi traficulul ilicit, în atenţia şefilor vămilor din România şi Moldova
Şefii serviciilor vamale din România şi Republica Moldova s-au întâlnit vineri pentru a discuta despre încasarea veniturilor cuvenite celor două state, fluidizarea traficului de mărfuri şi călători şi prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu mărfuri.
Urmărește
266 afișări
Încasările la buget şi traficulul ilicit, în atenţia şefilor vămilor din România şi Moldova (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Dorel Fronea, vicepreşedinte ANAF, coordonator al activităţii structurilor vamale şi din România, şi Vitalie Vrabie, directorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova s-au întâlnit vineri pentru a discuta despre încasarea veniturilor cuvenite celor două state, fluidizarea traficului de mărfuri şi călători şi prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu mărfuri.
În data de 7 aprilie 2017, la Piatra Neamţ, Direcţia Generală a Vămilor a organizat şedinţa lunară de bilanţ la care au fost invitate să participe persoane din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, directorii executivi ai Direcţiilor Regionale Vamale, şefii unor birouri vamale şi persoane din cadrul cabinetul vicepreşedintelui ANAF care coordonează activitatea structurilor vamale din Romania, şi o delegaţie a Serviciului Vamal al Republicii Moldova.
“Din prezentarea activităţilor pe trimestrul I 2017 în general, şi pe luna martie în special, de către cele două administraţii vamale a rezultat că sunt depuse eforturi susţinute pentru încasarea veniturilor cuvenite celor două state, fluidizarea traficului de mărfuri şi călători şi prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu mărfuri”, se arată într-un comunicat al ANAF.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
-
Zelenski afirmă că Ucraina nu va recunoaşte niciodată teritoriile ucrainene ocupate de armata Moscovei ca parte a Rusiei
Tot în cadrul întâlnirii de la Piatra Neamţ au avut loc convorbiri între Dorel Fronea, vicepreşedinte ANAF, coordonator al activităţii structurilor vamale din Romania, şi Vitalie Vrabie , directorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, fiind evidenţiată necesitatea coordonării eforturilor de control în vederea accelerării formalităţilor de vămuire de către birourile vamale amplasate la frontiera dintre România şi Republica Moldova, concomitent cu securizarea frontierei vamale externe şi protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene.
În acest context, şefii birourilor vamale de frontieră vor efectua în permanenţă un schimb punctual de informaţii şi se vor întâlni ori de cate ori este nevoie pentru identificarea unor soluţii reciproc acceptabile în vederea fluidizării traficului şi a securizării frontierei vamale a Uniunii Europene.
De asemenea, s-a analizat operaţiunea SCUT 2, a capturii de ţigarete în Portul Constanţa-Sud Agigea şi a posibilităţilor de eficientizare a controalelor la birourile vamale şi a utilizării echipelor canine.
Citeşte şi: ANAF modifică modelul şi conţinutul formularului 014 „Notificare privind modificarea anului fiscal”
Citeşte şi: Programul de funcţionare al magazinelor Kaufland şi Lidl, în perioada Sărbătorilor Pascale
Citeşte şi: O ţară europeană interzice UBER. Autorităţile acuză compania de competiţie neloială faţă de şoferii de taxi
Citeşte şi: Cele mai mari trei greşeli pe care le poţi face într-un CV. Eroarea care trebuie evitată cu orice preţ
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Resurse umane: Ce caută tânăra generaţie la un job. „Oamenii se alătură companiilor pentru manageri şi pleacă tot din cauza lor"
Citește și: Europa, din nou în vogă în lumea investitorilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:44
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
-
astăzi, 13:39
Republica Moldova nu va participa la Eurovision 2025. Motivele din spatele deciziei