- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (11.04.2017, 08:00)
- Mona Scarisoreanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Încasările la buget şi traficulul ilicit, în atenţia şefilor vămilor din România şi Moldova
Şefii serviciilor vamale din România şi Republica Moldova s-au întâlnit vineri pentru a discuta despre încasarea veniturilor cuvenite celor două state, fluidizarea traficului de mărfuri şi călători şi prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu mărfuri.
Urmărește
266 afișări
Încasările la buget şi traficulul ilicit, în atenţia şefilor vămilor din România şi Moldova (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Dorel Fronea, vicepreşedinte ANAF, coordonator al activităţii structurilor vamale şi din România, şi Vitalie Vrabie, directorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova s-au întâlnit vineri pentru a discuta despre încasarea veniturilor cuvenite celor două state, fluidizarea traficului de mărfuri şi călători şi prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu mărfuri.
În data de 7 aprilie 2017, la Piatra Neamţ, Direcţia Generală a Vămilor a organizat şedinţa lunară de bilanţ la care au fost invitate să participe persoane din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, directorii executivi ai Direcţiilor Regionale Vamale, şefii unor birouri vamale şi persoane din cadrul cabinetul vicepreşedintelui ANAF care coordonează activitatea structurilor vamale din Romania, şi o delegaţie a Serviciului Vamal al Republicii Moldova.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
“Din prezentarea activităţilor pe trimestrul I 2017 în general, şi pe luna martie în special, de către cele două administraţii vamale a rezultat că sunt depuse eforturi susţinute pentru încasarea veniturilor cuvenite celor două state, fluidizarea traficului de mărfuri şi călători şi prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu mărfuri”, se arată într-un comunicat al ANAF.
Tot în cadrul întâlnirii de la Piatra Neamţ au avut loc convorbiri între Dorel Fronea, vicepreşedinte ANAF, coordonator al activităţii structurilor vamale din Romania, şi Vitalie Vrabie , directorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, fiind evidenţiată necesitatea coordonării eforturilor de control în vederea accelerării formalităţilor de vămuire de către birourile vamale amplasate la frontiera dintre România şi Republica Moldova, concomitent cu securizarea frontierei vamale externe şi protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene.
În acest context, şefii birourilor vamale de frontieră vor efectua în permanenţă un schimb punctual de informaţii şi se vor întâlni ori de cate ori este nevoie pentru identificarea unor soluţii reciproc acceptabile în vederea fluidizării traficului şi a securizării frontierei vamale a Uniunii Europene.
De asemenea, s-a analizat operaţiunea SCUT 2, a capturii de ţigarete în Portul Constanţa-Sud Agigea şi a posibilităţilor de eficientizare a controalelor la birourile vamale şi a utilizării echipelor canine.
Citeşte şi: ANAF modifică modelul şi conţinutul formularului 014 „Notificare privind modificarea anului fiscal”
Citeşte şi: Programul de funcţionare al magazinelor Kaufland şi Lidl, în perioada Sărbătorilor Pascale
Citeşte şi: O ţară europeană interzice UBER. Autorităţile acuză compania de competiţie neloială faţă de şoferii de taxi
Citeşte şi: Cele mai mari trei greşeli pe care le poţi face într-un CV. Eroarea care trebuie evitată cu orice preţ
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Resurse umane: Ce caută tânăra generaţie la un job. „Oamenii se alătură companiilor pentru manageri şi pleacă tot din cauza lor"
Citește și: Europa, din nou în vogă în lumea investitorilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe