- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Informaţiile esenţiale ale cazului Lukoil-Ponta: Cum a scăpat compania rusească de sechestru după ce premierul a intervenit în dosar răstindu-se la procurori
Dosarul de 230 milioane euro - în care compania Lukoil este acuzată de spălare de bani şi evaziune fiscală - a consemnat o nouă intervenţie a premierului Victor Ponta într-o achetă penală. Sub pretextul că este îngrijorat de soarta salariaţilor companiei, Victor Ponta a criticat modul în care procurorii anchetează unul dintre cele mai mari cazuri de spălare de bani din România.
Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
La mai puţin de 24 de ore de la intervenţia sa, procurorii au făcut un pas în spate şi au ridicat sechestrul pe care puseseră pe conturile companiei ruseşti. Victor Ponta a încercat să mute atenţia de la o anchetă ce vizează un prejudiciu de 230 milioane euro adus statului la teza că procurorii, prin ancheta lor, ar putea afecta salariile angajaţilor companiei Lukoil. În realitate, compania Lukoil este cea care poartă această responsabilitate. Iniţial, reprezentanţii companiei şi ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti i-au acuzat pe procurori că au dispus oprirea activităţii la rafinăria Lukoil din Ploieşti. Informaţia a fost eronată, pentru că procurorii nu au închis activitatea rafinăriei. Apoi sindicaliştii i-au cerut premierului să intervină. Victor Ponta s-a conformat. Premierul a comentat public dosarul şi a acuzat voalat procurorii că, din cauza lor, salariile „a peste 3500 de muncitori” sunt afectate. În realitate, procurorii nu au pus sechestru pe salarii iar activitatea rafinăriei a fost oprită de Lukoil. Experţii consultaţi de Gândul au explicat că Lukoil putea să evite disfuncţionalităţile dacă depunea într-un cont suma de bani considerată de procurori drept prejudiciu. Suspiciunile legate de o posibilă imixtiune a lui Victor Ponta în acest caz sunt analizate acum de Consiliul Superior al Magistraturii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
La finalul săptămânii trecute, Parchetul General a anunţat că procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti investighează un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală în care este vizată activitatea companiei Lukoil, mai exact platforma de rafinare de la Ploieşti.
Surse judiciare au arătat pentru Gândul că investigaţia în dosarul de spălare de bani şi evaziune fiscală este supervizat chiar de către procurorul general Tiberiu Niţu. Procurorul General nu a răspuns la solicitările Gândul de a explica de ce a fost ridicat sechestrul în acest caz la doar 24 de ore de la criticile publice ale premierului Victor Ponta la adresa procurorului de caz.
Citeşte mai multe despre cum a scăpat Lukoil de sechestru pe www.gandul.info
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO