- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (15.01.2017, 11:55)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kaspersky Lab: Folosirea aceleiaşi parole pentru mai multe conturi este o greşeală frecventă
Utilizatorii de internet fac numeroase greşeli când aleg parolele pentru diferite conturi, cele mai frecvente fiind folosirea aceleiaşi parole pentru mai multe conturi, alegerea unei parole simpliste şi păstrarea într-un loc nesigur a acesteia, potrivit unui studiu Kaspersky Lab.
Urmărește
2699 afișări
Kaspersky Lab: Folosirea aceleiaşi parole pentru mai multe conturi este o greşeală frecventă (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)
Numeroşi utilizatori de internet folosesc aceeaşi parolă pentru mai multe conturi, ceea ce înseamnă că, în cazul în care o parolă este aflată, le pot fi sparte mai multe conturi.
O altă greşeală a utilizatorilor este că folosesc parole simpliste, uşor de dedus. Mai mult, unii dintre utilizatori păstrează parolele într-un loc nesigur, făcând, astfel, inutilă ideea de parolă, indică rezulatatele cercetării Kaspersky Lab - o companie globală de securitate cibernetică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Aceste greşeli echivalează, practic, cu a lăsa uşa deschisă pentru ca oricine să aibă acces la e-mail-urile tale, conturile bancare, fişierele personale şi altele”, spune Andrei Mochola, şeful diviziei Consumer Business a Kaspersky Lab.
Potrivit cercetării, aproape una din cinci persoane (18%) s-a confruntat cu o tentativă de spargere a conturilor, dar puţine au setat parole eficiente. De exemplu, doar o treime (30%) din utilizatorii de internet au parole diferite pentru fiecare cont online, în timp ce o persoană din zece foloseşte aceeaşi parolă pentru toate conturile sale online.
De asemenea, utilizatorii nu creează parole suficient de complicate, care să-i protejeze de compromiterea conturilor şi de şantaj. Doar jumătate (47%) dintre ei folosesc parole formate din litere mici şi mari, iar doi din trei (64%) folosesc litere şi cifre. Aceasta este situaţia, în ciuda convingerii utilizatorilor că au nevoie de parole puternice pentru contul de online banking (51%), e-mail (39%) şi în magazinele online (37%).
Studiul mai arată că oamenii dezvăluie parolele altor persoane şi folosesc metode nesigure, pentru a şi le aminti. Aproape o treime (28%) dintre respondenţi au dezvăluit parola unui membru apropiat din familie, iar 11% din ei - unor prieteni, mărind şansele ca aceasta să ajungă la cineva rău intenţionat. O persoană din cinci (22%) a recunoscut, de asemenea, că şi-a notat parolele pe un carneţel, ca să nu le uite. Chiar dacă o parolă este complexă, utilizatorul este vulnerabil pentru că alţii o pot vedea şi folosi.
„Oamenii fac greşeli elementare atunci când vine vorba de parole online. Cele mai bune parole nu se găsesc în dicţionar. Acestea sunt lungi, conţin litere mari şi mici, cifre şi semne de punctuaţie. Însă, având în vedere că utilizatorii au, de regulă, multe conturi online, nu este prea simplu să ţină minte o parolă sigură pentru fiecare. O soluţie de administrare a parolelor îi poate ajuta să ţină la îndemână şi să genereze parole complexe, care scad riscul de a le fi compromise conturile”, a adăugat Mochola.
Citeşte şi: Declaraţii fiscale se pot depune în continuare pe hârtie la sediile administraţiilor fiscale
Citeşte şi: Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor: "Nu avem nevoie de împrumuturi pentru a susţine măsurile din programul de guvernare"
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe