- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Laurenţiu Mitrache, CEO CEC Bank, anunţă de la Baia Mare: CEC va putea acorda, în urma capitalizării, credite suplimentare de 30 - 35 mld. lei
Suma cu care statul capitalizează CEC Bank de la buget, de 940 mil. lei, va permite băncii să acorde credite suplimentare de 30 - 35 mld. lei, a declarat ieri directorul general al CEC Bank, Laurenţiu Mitrache, la Baia Mare.
Suma cu care statul capitalizează CEC Bank de la buget, de 940 mil. lei, va permite băncii să acorde credite suplimentare de 30 - 35 mld. lei, a declarat ieri directorul general al CEC Bank, Laurenţiu Mitrache, la Baia Mare. El a participat la o întâlnire cu întreprinzătorii privaţi şi autorităţile locale din Baia Mare, pentru prezentarea produselor şi serviciilor CEC Bank. Preşedintele executiv al băncii spune că singura bancă cu capital de stat din sistem este interesată mai puţin de profit şi mai mult de raportul cost-beneficii al sumelor acordate, de ceea ce rezultă pentru zona sau localitatea unde creditul este acordat. „Avem câte un produs pentru fiecare din sală, persoane fizice, companii, administraţie publică locală sau întreprinzători din mediul privat“, a spus Mitrache celor peste 100 de persoane din audienţă. CEC Bank se află într-o fază avansată cu documentaţia solicitată de autorităţile europene pentru concurenţă, astfel încât suma pentru capitalizare să nu fie socotită ajutor de stat, ci acţiunea statului în calitate de investitor privat, a precizat Laurenţiu Mitrache. El susţine că în România există un uriaş potenţial nefolosit, în condiţiile în care creditele acordate reprezintă 38 - 40% din PIB, pe când în ţările din Europa Centrală şi de Est procentul urcă la 100%, iar în Europa Occidentală este de 150%. Întreprinderile mici şi mijlocii se finanţează în proporţie de 15% de la bănci, restul nevoilor fiind acoperite din sume de la acţionari, din credite comerciale sau de la fonduri de investiţii. „Procentul de 15% este nesatisfăcător, există un mare potenţial de creştere a relaţiilor dintre noi“, s-a adresat directorul general întreprinzătorilor din sală. El a precizat că în ultimii trei ani CEC Bank a reuşit să aibă o dezvoltare superioară industriei bancare locale. „Oferta ne diferenţiază, urmărim dezvoltarea economiei“.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO