- Home
- Economic
- MOSCOVA, (27.05.2018, 11:55)
- Bianca Ciocotisan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Energiei din Rusia spune că producţia de ţiţei ar putea reveni la nivelul din 2016
O revenire la nivelurile de producţie a petrolului care au fost în vigoare în octombrie 2016, reprezintă una dintre opţiunile de a uşura aprovizionările cu ţiţei, a declarat ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, relatează Reuters.
Urmărește
707 afișări
Ministrul Energiei din Rusia spune că producţia de ţiţei ar putea reveni la nivelul din 2016
Surse au declarat săptămâna aceasta că Arabia Saudită şi Rusia discută despre creşterea producţiei de petrol pentru ţările OPEC(Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol), dar şi a celor care nu fac parte din organizaţie, pentru a calma 17 luni de limite stricte de aprovizionare cu perol, pe fondul îngrijorării creşterii excesive a preţurilor.
„Când am extins acordul până la sfârşitul anului 2018, am vorbit despre astfel de posibilităţi (de revenire la nivelul din 2016), însă o decizie în acest sens va fi luată în iunie” referindu-se la întâlnirile ţărilor OPEC, dar şi a celor non-OPEC care va avea loc în Viena, în perioada 22-23 iunie, a declarat ministrul rus al Energiei, citat de Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Noul acord existent a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017, iar producătorii mondiali de ţiţei, reduc producţia combinată cu 1,8 milioane de barili pe zi (bpd), pentru a scădea stocurile de material şi a susţine preţurile la petrol la un nivel controlat.
Producţia de ţiţei a Rusiei a atins un maxim al ultimilor 30 de ani, la 11.247 milioane de barili pe zi în octombrie 2016, iar prin acord s-a angajat să o reducă cu 300.000 de barili pe zi, până la 10.947 milioane.
În martie şi în aprilie, Rusia nu a reuşit să se conformeze în totalitate acordului, producând 10,97 milioane de barili pe zi, cel mai mare nivel din utilele 11 luni.
Preţurile petrolului au crescut la 80 de dolari pe baril, niveluri nevăzute de la sfârşitul anului 2014. Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că preţul de 60 de dolari „se potriveşte cu Rusia”.
Novak a fost de asemenea citat spunând că, se aşteaptă ca Iranul să îşi reducă producţia cu cel mult 10%, ca urmare a deciziei Statelor Unite de a se retrage de la un acord nuclear şi de a restabili sancţiunile împotriva Teheranului.
„Cred că reducerea producţiei nu va fi la fel de semnificativă pe cât se aşteaptă mulţi” a declarat Novak agenţia de ştiri RIA când a fost întrebat dacă este de acord că sancţiunile ar putea elimina până la 800.000 de barili pe zi de pe piaţă.
Sâmbătă, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat că preţurile petrolului de la 60 de dolari pe baril se potrivesc pe deplin Rusiei şi ţara nu doreşte ca acestestea să devină mai mari,.
„Nu suntem interesaţi de o creştere nesfârşită a preţului energiei şi a petrolului”, a declarat Putin reporterilor de la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, adăugând că Rusia şi OPEC nu au intenţia să respecte reducerile de producţie existente. „Dacă m-ai întrebat ce este un preţ corect, aş spune că suntem perfect fericiţi cu 60 de dolari pe baril”.
Citeşte şi: Ministrul Energiei din Rusia spune că producţia de ţiţei ar putea reveni la nivelul din 2016
Citeşte şi: A crescut bugetul pe care românii îl alocă pentru vacanţele estivale. La cât se ridică sunt sumele cheltuite
Citeşte şi: Robotul Sophia poate retrage numerar de la comercianţi cu cardul primit în România. În ce condiţii a fost creditată
Citeşte şi: Uber anunţă că a atins un milion de utilizatori. Mesajul legat de Ordonanţa ce va schimba regulile
Citeşte şi: Forumul Economic Inernaţional de la Sankt Petersburg: Acorduri de zeci de miliarde de donalari/ Oficial: "Rusia reprezintă o ţară a oportunităţilor"
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe