- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (28.07.2017, 11:10)
- Mona Scarisoreanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului: Corpul de control verifică dacă există prejudicii la birourile de promovare externă
Corpul de control al primului ministru verifică documentele trimise de birourile de promovare externă şi, dacă se constată că este vorba despre vreun prejudiciu, poate sesiza organele de anchetă.
Urmărește
400 afișări
Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului: Corpul de control decide dacă există prejudicii la birourile de promovare şi dacă începe urmărirea penală
“Corpul de control al primului ministru a intrat acum două zile în minister să verifice documentele trimise de birourile de promovare externă şi aşteptăm să vedem rezultatul. Avem şi rapoartele Curţii de Conturi din care rezultă sume nejustificate în valoare de circa 500.000 de euro. Avem deconturile primite în proporţie de 95% de la birourile de promovare externă fiindcă mai sunt câteva care trebuiesc închise. Avem un termen de închidere a lor, conform HG”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Adrian Sârbu: În 2025, ştii ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituţia. Vot electronic, direct. În Postul Paştelui vei vota un Preşedinte Independent!
-
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează ziua onomastică
Întrebat dacă, în cazul în care se constată că este vorba despre un prejudiciu, vor fi sesizate organele de anchetă, acesta a afirmat că: “În urma a ceea ce va decide corpul de control al primului ministru eu voi demara orice procedură. Este posibil ca unele fapte să fie prescrise fiindcă verificările nu s-au făcut la timp”.
Reamintim că, Ministerul Turismului a elaborat un proiect de act normativ pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 24/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului, care prevede, pe lângă modificări de organigramă, desfiinţarea reprezentanţelor externe ale acestei instituţii.
Ministerul s-a arătat nemulţumit de modul în care s-ar fi decontat anumite cheltuieli.
"Contrar tuturor normelor în vigoare aplicabile misiunilor externe, la nivelul reprezentanţelor externe ale Ministerului Turismului nu a existat un plafon maxim al cheltuielilor pentru chirie, ci a fost doar o condiţie referitoare la suprafaţă admisă, care, conform raportului Curţii de Conturi, nici această nu a fost respectată de unii angajaţi ai acestor birouri. S-au constatat, de asemenea, discrepanţe majore la chiriile pentru birouri şi locuinţele angajaţilor între reprezentanţe din ţări comparabile că nivel de trăi, acestea variind între 1347 de euro şi 5357 de euro/ lună. Astfel, s-a ajuns la situaţia că peste 70% din totalul bugetului alocat birourilor externe să reprezinte cheltuieli cu chiriile. Unele reprezentanţe nu au prezentat, la solicitarea conducerii instituţiei, contractele de închiriere a spaţiilor sau anexele la acestea pentru prelungirea duratei lor", se arăta într-un comunicat al ministerului.
Viitorii reprezentanţi vor fi angajaţi prin concurs, cu mandat de patru ani, nu pe perioada nedeterminată cum sunt acum.
Conform comunicatului, reprezentanţii din cadrul birourilor de promovare turistică a României vor beneficia de autonomie administrativă, dar activitatea lor fi coordonată de şefii misiunilor diplomatice din ţările în care se va consideră necesară prezenţa instituţională a Ministerului Turismului. De asemenea, Ministerul Turismului va decide relocarea unor birouri de promovare turistică în ţări care pot fi furnizoare de turişti pentru România (de exemplu, ţările scandinave şi BENELUX), dar numărul total al reprezentanţelor externe va rămâne de 14.
Citeşte şi: Moneda americană îşi revine: Dolarul se stabilizează, dar rămâne la minimul ultimelor 13 luni
Citeşte şi: Oficialii de la Londra îşi îndulcesc tonul referitor la accesul europenilor la piaţa muncii din Marea Britanie: Trebuie să atragem cei mai pregătiţi şi inteligenţi imigranţi
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe