- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (07.07.2018, 14:47)
- Tudor Ionescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moneda euro a fost a doua cea mai utilizată monedă la nivel global în 2017
În 2017, moneda euro a fost a doua cea mai utilizată monedă pentru efectuarea de tranzacţii la mondial şi a doua cea mai depozitată în rezervele băncilor centrale, după dolarul american, se arată într-un raport al Băncii Central Europene (BCE).
Urmărește
261 afișări
Moneda euro a fost a doua cea mai utilizată monedă la nivel global în 2017
Din totalul plăţilor efectuate la nivel global, moneda euro a fost utilizată pentru 35,7%, cu 4.2% mai puţin decât dolarul american, utilizat în proporţie de 39,9%. Cu toate acestea ponderea utilizării euro din 2017 a fost cu 4.4% mai mare decât în 2016 şi cu 6.3% mai mare decât în 2015. În ultimii cinci ani, doar în anul 2012 a fost euro cea mai utilizată monedă, cu o pondere de 44% la nivel global.
A treia cea mai utilizată monedă a fost lira sterlină, iar a patra yenul japonez.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ucraina: Rusia a atacat în premieră cu o rachetă balistică intercontinentală. Atac major lansat de Rusia ca represalii
-
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
-
Rusia a atacat pentru prima dată cu o rachetă balistică capabilă să transporte focos nuclear. Analist: Un mesaj către Occident
În privinţa rezervelor valutare totale, în trimestrul al patrulea al anului 2017, cele în euro totalizau 2.019 miliarde de euro (echivalentul a aproximativ două trilioane de euro).
Rezervele valutare în euro sunt de peste două ori mai mici decât cele în dolari, care în aceeaşi perioadă a anului 2017 au totalizat 6.282 de miliarde de dolari (adică şase trilioane de dolari), echivalentul a 5.104.105.666 de euro.
Rezervele valutare globale mai conţin şi 455 de miliarde de lire sterline (echivalentul a 513.424.511 de euro), precum şi 490 de miliarde de yeni japonezi (echivalentul a 3.771.308.209 de euro).
Defalcat pe ponderi, rezervele valutare de la nivel global sunt compuse în proporţie de 20.1% din euro, 62.7% dolari americani, 4.9% în yeni japonezi, 4.5% în lire sterline, restul fiind împărţit între diverse monede (dolarul canadian, yuanul chinez).
În 2017, rezerva României de euro a fost mică decât în toţi cei cinci ani de dinainte. În trimestrul al patrulea 2017, România avea o pondere de 67.5% euro, în scădere faţă de 2016 (atunci când avea 77.9%) şi faţă de 2015 (pondere de 79.5%).
Nu în ultimul rând moneda euro a fost utilizată în cazul a 62.8% din totalul exporturilor Zonei Euro şi în cazul a 52.8% din totalul importurilor. Printre ţările Zonei Euro care au utilizat cel mai frecvent moneda euro pentru exporturi au fost Belgia (pondere de 80.4%), Slovacia (88.3%) şi Letonia (77%).
Şi printre ţările Zonei Euro care au utilizat cel mai frecvent moneda euro pentru importuri au fost tot Belgia (pondere de 72.2%), Portugalia (70.5%) şi Slovacia (72.1%).
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Un semnal de alarmă privind deficitul bugetar: Fitch Rating a confirmat rating-ul României la BBB-
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Test IQ exclusiv pentru genii | Care dintre aceste 4 numere este un număr prim: 207, 717, 777 sau 997?
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe