- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moody's ar putea modifica la "negativă" perspectiva ratingului dacă acordul cu FMI nu se reia în T1
Agenţia de evaluare Moody's ar putea lua în considerare modificarea perspectivei ratingului României de la "stabilă" la "negativă" dacă acordul cu FMI şi Comisia Europeană nu va fi reluat până la finele primului trimestru din 2010, a declarat pentru MEDIAFAX Kenneth Orchard, analist Moody's.
Moody's ar putea modifica la "negativă" perspectiva ratingului dacă acordul cu FMI nu se reia în T1
"Dacă programul cu FMI şi Uniunea Europeană nu se va relua în primul trimestru al anului viitor, iar lichiditatea Guvernului va rămâne sub presiune, am putea lua în considerare modificarea perspectivei ratingului la negativă. Cu toate acestea, scenariul nostru de bază este acela că Guvernul va reporni acordul cu FMI şi UE şi alocarea fondurilor se va relua în acest timp", a afirmat Orchard.
Analistul Moody's consideră că, odată finalizate alegerile prezidenţiale, un nou guvern poate fi format fără prea multe probleme.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"Bineînţeles că nu se va întâmpla imediat pentru că trebuie negociate posturile, dar un nou guvern este pe cale să reia programul cu FMI. Alegerile anticipate sunt improbabile în contextul actual, dar această variantă nu poate fi respinsă", a spus Orchard.
El spune că acum Moody's îşi îndreaptă atenţia asupra programului României cu FMI şi arată că reluarea fondurilor din partea instituţiei financiare şi a Comisiei Europene este necesară pentru a uşura presiunea care a fost în ultimul timp pe lichiditatea Guvernului.
La începutul lunii noiembrie, FMI a amânat eliberarea celei de-a treia tranşe de 1,5 miliarde de euro pentru România până la momentul în care situaţia politică se va clarifica.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO