- Home
- Economic
- SIBIU, (30.06.2017, 13:32)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O hidrocentrală de 162 de milioane de euro este nefuncţională din cauza unor poduri CFR foarte vechi: ”Nu se poate da drumul la hidrocentrală pentru că se dărâmă podurile”
Hidrocentrala de la Racoviţa, judeţul Sibiu, inaugurată în 2013, nu a funcţionat şi nici nu se întrevede o modalitate prin care să producă energie, din cauză că dacă ar porni, apa ar spăla picioarele podurilor CFR şi acestea s-ar prăbuşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
1842 afișări
O hidrocentrală de 162 de milioane de euro este nefuncţională din cauza unor poduri CFR foarte vechi
Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România, Ovidiu Ganţ, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că a transmis o interpelare ministrului Transporturilor în legătură cu podurile CFR de la Racoviţa, din cauza cărora nu poate porni Hidrocentrala, iar din răspuns a înţeles că nu sunt şanse ca la Racoviţa să se producă energie în viitorul apropiat.
”Ştiţi că e discuţia cu hidrocentrala şi cu cele două poduri CFR de la Podu Olt. Nu se poate da drumul la hidrocentrală pentru că se dărâmă podurile. Efectiv apa spală sub piciorul podului şi se prăbuşeşte podul. Am primit răspuns de la ministrul Transporturilor (în legătură cu podurile CFR – n.r.). Confirmă faptul că acea hidrocentrală nu va putea funcţiona niciodată, până când nu se construieşte un pod nou, în locul celor două existente. Unul de pe la 1890 toamna şi unul din 1940. Ministerul Transporturilor nu are bani pentru această investiţie. Deci, dacă nu se face această investiţie, nici Hidroelectrica nu va putea pune în funcţiune hidrocentrala construită cu o grămadă de bani”, a declarat Ovidiu Ganţ, deputat din partea minorităţii germane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
-
Un influencer pro-Trump a primit 100 de dolari de la un agent rus pentru a posta un videoclip fals cu fraude electorale
CHE Racoviţa a fost inaugurată în decembrie 2013, în prezenţa premierului de atunci, Victor Ponta, şi a ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă.
Valoarea totală a investiţiei de la CHE Racoviţa a fost de 162,7 milioane de euro.
Centrala Hidroelectrică (CHE) Racoviţa este situată în dreptul localităţii Racoviţa din judeţul Sibiu şi face parte din Amenajarea Hidroenergetică a râului Olt, sector Defileu Olt, formată din cinci centrale. Amenajarea întregului sector a fost concepută în cinci trepte de cădere, fiecare treaptă fiind de tipul centrală-baraj cu lac de acumulare îndiguit, în scopul valorificării potenţialului hidroenergetic al râului Olt prin producerea de energie electrică.
Cele cinci trepte de cădere se situează între localităţile Avrig (judeţul Sibiu) şi Cornetu (judeţul Vâlcea) din zona de defileu a râului Olt, pe un sector de circa 55 de kilometri lungime. Cele cinci centrale sunt, din amonte în aval, CHE Racoviţa, CHE Lotrioara, CHE Câineni, CHE Robeşti şi CHE Cornetu.
Dintre acestea, CHE Cornetu este în funcţiune din anul 2002, CHE Robeşti a fost pusă în funcţiune în 2012, celelalte fiind în diverse stadii de execuţie. La Câineni stadiul este de aproximativ 20 la sută în timp ce la Lotrioara finanţarea a fost sistată în 1992, lucrările fiind în stadiu incipient.
Proiectul de investiţii pentru sectorul acesta al Oltului a fost aprobat în 1989.
Lucrările la amenajarea CHE Racoviţa, începute în anul 1990, au fost reluate de Hidroelectrica, în ritm susţinut, abia după 2006.
CHE Racoviţa are o putere instalată de 31,5 MW şi o energie medie de proiect, în anul hidrologic mediu, de 74 GWh/an. Lacul de acumulare are un volum de 14,83 milioane de metri cubi. Digul de pe malul stâng are o lungime totală de 14,77 kilometri, în timp ce digul de pe malul drept are o lungime de 4,6 kilometri şi se închide în versant în zona localităţii Bradu.
Citeşte şi: Cursul valutar, afectat de instabilitatea politică: Leul se depreciază în raport cu euro pe piaţa interbancară după anunţul desfiinţării Pilonului II/ Scădere DRAMATICĂ pe bursă
Citeşte şi: Asociaţie: „Rezultatele fondurilor de pensii nu justifică afectarea arhitecturii Pilonului II”
Citeşte şi: Gabriel Resources cere României DAUNE de 4,4 miliarde de dolari pentru blocajul de la Roşia Montană
Citeşte şi: Se schimbă legea societăţilor comerciale şi cea a insolvenţei. Modificările din programul de guvernare
Citeşte şi: VIDEO | NOUL GUVERN a fost învestit de Parlament. Tudose: A existat o frână, iar mie mi s-a spus să o transform în acceleraţie şi asta am să fac / Vechii şi noii miniştri, audiaţi rapid şi validaţi de comisii
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe