Oferta Transelectrica va fi lansată săptămâna viitoare, cu preţ minim şi maxim
Oferta secundară prin care statul vrea să vândă la bursă 15% din acţiunile Transelectrica (TEL) va avea un preţ minim şi unul maxim, şi urmează să fie lansată săptămâna viitoare, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa de capital.
Oferta Transelectrica va fi lansată săptămâna viitoare, cu preţ minim şi maxim (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax foto)
"Ambele preţuri vor fi anunţate de la început, astfel încât, pornind de la preţul minim, să se creeze o concurenţă între investitori şi poate este atins preţul maxim. Intermediarii ar urma să ceară şi un discount, întrucât că este vorba de un pachet mare de acţiuni, pentru care investitorii de regulă cer discount", au mai spus sursele citate.
Pentru investitorii instituţionali vor fi alocate 90% din titlurile scoase la vânzare, iar micii investitori vor avea o tranşă de 10%.
"Prospectul ofertei a fost depus joi la CNVM, însă nu cuprinde perioada de derulare a ofertei şi preţurile, tocmai pentru că acestea trebuie aprobate de Guvern. Imediat ce vor fi aprobate de Guvern, vor fi depuse la documentaţia prezentată CNVM pentru avizare", au adăugat sursele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Hamas a predat Crucii Roșii primele trei ostatice. Israelul eliberează din Închisoarea Ofer 90 de palestinieni la schimb
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Va trece măcar de etapa întâi Acordul în trei etape Israel-Hamas?
-
Trump afirmă că va permite aplicaţiei TikTok să funcţioneze din nou, dar vrea ca SUA să deţină 50% din acţiuni
-
Iohannis: România salută eliberarea primului grup de ostatici, între care o româncă
Oferta ar urma să dureze zece zile lucrătoare, însă ar putea fi prelungită cu una până la trei zile, în funcţie de interesul investitorilor.
Raportat la cotaţiile bursiere, pachetul de titluri vizat în ofertă este evaluat la aproximativ 43 de milioane euro. În majoritatea ofertelor secundare de vânzare la bursă, investitorii cer un preţ cu 10% - 20% sub preţul din piaţă.
"La fel ca investitorii instituţionali din România, cu care sindicatul (consorţiul de intermediere -n.r.) a avut o întâlnire specială de promovare în luna februarie, şi la nivel internaţional preţul este considerat a fi un element important pentru succesul ofertei", se arată într-un comunicat transmis, joi, de consorţiul de intermediere a ofertei.
Intermediarii, reprezentanţi ai Transelectrica, ai Ministerului Economiei şi ai Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) au fost în ultimele două săptămâni în road-show pentru promovarea ofertei în cinci centre financiare europene, respectiv la Varşovia, Frankfurt, Stockholm, Tallinn şi Londra.
"Am avut întrevederi individuale cu 34 de investitori instituţionali internaţionali importanţi. Întâlnirile au fost pozitive şi există interes de principiu, în condiţiile viabilităţii economice a ofertei. Discuţiile au fost foarte utile pentru pregătirea ofertei finale, deoarece acestea aduc răspunsul pieţei cu privire la potenţialul de succes al acesteia şi la condiţiile în care se înregistrează acest succes", a declarat în comunicatul transmis joi, Dan Weiler, director executiv Corporate Finance & Investment Banking BCR.
Oferta secundară de vânzare a acţiunilor Transelectrica va fi intermediată de consorţiul format din Banca Comerciala Română (BCR), Intercapital Invest şi Swiss Capital, de altfel singurul ofertant pentru această tranzacţie.
Ministerul Economiei deţine 73,68% din titlurile Transelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 13,49%. Un pachet de 12,81% din titluri este deţinut de alţi acţionari. Compania este listată la Bursă din 2006.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO